Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PORK PIE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1973 - 1976

Genre

jazzrock

Pork Pie

De jazzrockgroep Pork Pie van toetsenist Jasper van 't Hof is vernoemd naar een oude compositie van Lester Young. Het album Transistory is opgedragen aan bassist Peter Trunk die in 1974 in New York omkomt bij een auto-ongeluk. In Pork Pie spelen ook de in Duitsland woonachtige Amerikaanse saxofonist Charlie ...
Volledige biografie...

Bezetting

Charlie Mariano   fluit, saxofoon
Philip Catherine   gitaar
Jasper van 't Hof   celesta, orgel, piano

Overige muzikanten

J.F. Jenny-Clarke   basgitaar
Aldo Romano   drums

Genoemd in de biografie van

1970   Jasper van 't Hof
1974   Jasper van 't Hof
1974   Supersister

Biografie Pork Pie

De jazzrockgroep Pork Pie van toetsenist Jasper van 't Hof is vernoemd naar een oude compositie van Lester Young. Het album Transistory is opgedragen aan bassist Peter Trunk die in 1974 in New York omkomt bij een auto-ongeluk. In Pork Pie spelen ook de in Duitsland woonachtige Amerikaanse saxofonist Charlie Mariano (1923-2009) en gitarist Philip Catherine (London, 1942). Na twee albums in de jaren zeventig verschijnt in 1992 nog de cd Operanoia.

Discografie Pork Pie

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Pork Pie

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer