Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

POSTMEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Postmen

Periode

1993 - heden

Genre

hiphop, reggae

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Postman

Postmen

Drietal, dat hiphop met roots reggae vermengt en daarmee hits scoort en zo'n beetje alle prijzen wint die er in Nederland te winnen zijn.
Volledige biografie...

Bezetting

Remon Stotijn   rap
Gus Bear   draaitafels, drums
Michael Parkinson   vocalen

Overige muzikanten

Jonas Filtenborg   drums

Genoemd in de biografie van

1986   DJ Git Hyper
1989   U-niq
1993   Postman
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Postmen

Drietal, dat hiphop met roots reggae vermengt en daarmee hits scoort en zo'n beetje alle prijzen wint die er in Nederland te winnen zijn.

1993

The Anonymous Mis (Remon Stotijn) en G-Boah (Gus Bear) richten Postmen op. De groepsnaam is afgeleid van het nummer African Postmen van Burning Spear, die naast Bob Marley, Rakim en Kool G Rap een grote bron van inspiratie voor de heren is. Mis schrijft alle teksten. Die zijn gebaseerd op het leven zelf en het rasta-geloof.

1994 - 1997

Postmen levert het nummer Docks Documents aan voor de verzamelaar This Is What You Want. Het nummer wordt tevens op twelve-inch uitgebracht door CMC/Soul Relation. Live wordt het tweetal bijgestaan door de Rotterdamse reaggae-band Delidel-Touch. Postmen treedt (samen met de Rotterdamse rapper E-Life) op tijdens het Real Hot R&B Event in de Kuip, staat in het voorprogramma van grootheden als Run-DMC, LL Cool J, Onyx en Das EFX en betreedt het podium in landen als België, Duitsland, Engeland, (voormalig) Tjechoslowakije en de Verenigde Staten. Ze zijn te gast bij The Pitch (TMF) en VPRO's Villa 65 (Radio 3). Kees de Koning, eigenaar van het hiphoplabel/ managmentbureau Top Notch, toont interesse in de groep en tekent de heren. Hij brengt hen onder bij platenmaatschappij V2. De Haarlemse rapper Shy Rock oftwel Rollarocka (Michael Parkinson) voegt zich bij de groep. Hij neemt de meeste zangpartijen voor zijn rekening. The Anonymous Mis werkt als remixer/producer met Nederlandse rap- en r&b-talenten als Shy Rock, E-Life, KéShaw en Dignity. Ook is hij als gastrapper te horen op de single Stacked With Honors van stadsgenoot E-Life. Als producer en inititatiefnemer is Mis sterk betrokken bij het Nederlandse hiphopcollectief Comittee Gunmen. Hij roept bovendien de managment-organisatie Social Life in het leven.

Delidel-Touch Dignity E-life Kees de Koning KéShaw Michael Parkinson

1998

Postmen De debuutsingle Cocktail komt uit. Dignity-zangeres Karima neemt een gedeelte van de vocalen voor haar rekening. Het nummer wordt uitgeroepen tot Alarmschijf. Al snel is het een grote zomerhit. De track wordt door V2 internationaal gereleased en gaat vergezeld van een videoclip, geschoten op de Kaapverdische Eilanden. De groep toert in de zomermaanden door Duitsland, Frankrijk, Italië en Scandinavië. Het drietal doet mee aan de Heineken Crossover Award en wint. Tijdens concerten wordt de groep uitgebreid tot een vaste negenkoppige band. Postmen staat onder meer op Metropolis en Racism Beat lt! en gaat in oktober en november op clubtoer. Opvolger U Wait loopt de hitlijsten in. De bijbehorende clip wordt in Suriname geschoten. Het album Documents verschijnt en krijgt unaniem lovende recensies.

Dignity

1999

Postmen In januari is Postmen te horen in de 2 Meter Sessies van de NPS. De groep toert intensief door Nederland en doet vele zomerfestivals aan (o.a. Metropolis, Mundial, Belgium Dourfestival, Pukkelpop, Lowlands) De groep ontvangt twee nominaties bij de TMF Awards en wel in de categorien Beste Act Binnenland en Beste Rap Act Binnenland. De groep moet Ilse de Lange voor laten gaan in de eerste categorie, maar wint de tweede. De groep staat op Pinkpop. Postmen wint een Edison en een Zilveren Harp.

2000

Postmen krijgen tijdens het Noorderslagfestival de Popprijs 1999 uitgereikt. De Doe Maar-cover De Bom, samen met Def Rhymz, behaalt in januari de derde plaats van de hitparade. Postmen speelt in het kader van Marlboro Flashbacks materiaal van Bob Marley. Samen met o.a. Def Rhymz en E-Life werkt Rollarocka mee aan het Social Life project. Hierbij worden in asielzoekerscenta workshops gegeven door popmuzikanten om Nederlandse jongeren en in jonge in Nederland verblijvende vluchtelingen met elkaar in contact te brengen. Daarnaast geven de muzikanten, vaak gezamenlijk met deelnemers van de workshops concerten op verschillende podia. In augustus gaat een aantal optredens samen met Def Rhymz in Suriname niet door vanwege onduidelijkheid over de organisatie. Postmen en V2 records besluiten de samenwerking te verbreken. De internationale vestigingen van de maatschappij hebben geen vertrouwen in de Rotterdamse band en willen geen commitment voor het komende Postmenalbum geven. De release van het tweede album wordt uitgesteld. De band tekent een contract bij Warner Benelux. Als voorproefje van het tweede album verschijnt de single Victim.

Def Rhymz E-life

2001

Revival, het tweede album van de Postmen, verschijnt bij Warner. In juni staat de groep op Pinkpop.

2003

Op 10 juni verschijnt Era, het langverwachte derde album van Postmen. De cd wordt voorafgegaan door single Long Time. De single Not A Day heeft niet alleen een dubbele A-kant, maar bevat ook twee videoclips. Tijdens hun optreden op Lowlands speelt de band live de remix van Not A Day.

2005

Anouk verzorgt bijna alle (achtergrond)zangpartijen op het vierde album Green. De plaat wordt uitgebracht door platenmaatschappij EMI nadat Warner Music vanwege teleurstellende verkoopcijfers niet verder wilde gaan met de band. De release van de plaat wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld omdat The Anonymous Mis met zijn gezin in december verhuist naar Ohio in verband met de muzikale carrière van Anouk in de Verenigde Staten. Zijn vertrek betekent het einde van Postmen.

Anouk

2006

G-Boah brengt samen met de Rotterdamse rapper RMB in januari de EP Van Croos Tot Spangen uit. Rollarocka is te horen op het album Eigen Wereld van Opgezwolle. In februari verandert The Anonymous Mis de bandnaam in Postman.

Opgezwolle Postman

2008

Michael Parkinson tekent een contract bij het label Rock 'N Vibes. Na de namen Rollarocka en Shyrock zet hij zijn solocarrière voort onder de naam Maikal X. Vanaf 20 september tot 8 november tourt Maikal X mee als voorprogramma tijdens de In Transit Tour van labelgenoot Ziggi.

Maikal X Ziggi Recado

2012

Eind maart maken The Anonymous Mis en Shyrock in een uitzending van het radioprogramma FunX bekend dat Postmen weer bij elkaar komt, echter zonder G-Boah.

2013

Het label Top Notch brengt het album Documents uit 1998 opnieuw uit.

Discografie Postmen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Postmen

Audio/Video Postmen

Video Postmen

Postmen - Cocktail
Postmen - Cocktail
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Postmen - Cocktail

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer