Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

POWDERBLUE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1998 - heden

Genre

Americana, Grote Prijs van Nederland, singer-songwriter

Online

Officiële website

Powderblue

Band rondom singer/songwriter Marjolein van der Klauw. Geïnspireerd door ondermeer Joni Mitchell, Michelle Shocked en Kate & Anna McGarrigle.
Volledige biografie...

Bezetting

Marjolein van der Klauw   gitaar, zang
Jac Bico   banjo, dobro, gitaar, pedalsteel

Overige muzikanten

Boyd Small   drums
Gert-Jan Blom   basgitaar
Ton van Bergeijk   mondharmonica

Genoemd in de biografie van

1998   Gert-Jan Blom
2004   BJ Baartmans
2004   Mathilde Santing
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Powderblue

Band rondom singer/songwriter Marjolein van der Klauw. Geïnspireerd door ondermeer Joni Mitchell, Michelle Shocked en Kate & Anna McGarrigle.

1998 - 2002

Nadat ze in 1998 de Grote Prijs van Nederland wint in de categorie Singer/songwriter werkt de zangeres samen met gitarist Jac Bico in alle rust aan haar eerste album So Much To Cover die in februari 2002 verschijnt op Basta Music. De cd krijgt niet alleen aandacht in de Nederlandse media. Eddie Russell, een radiomaker in Texas, kiest Marjolein als Female Artist & Discovery Of The Year. Deze benoeming leidt tot airplay en lovende kritieken in Frankrijk, Duitsland, Italië en Ierland.

2003

Van der Klauw is een van de organisatoren van de wekelijkse muziekavonden voor singer/songwriters op zondag in KHL, het voormalige koffiehuis van de Koninklijke Hollandsche Lloyd aan de Oostelijke Handelskade te Amsterdam.

2004

In februari verschijnt het titelloze tweede album. Als reactie op het gijzelingsdrama op een school in het Russische Beslan schrijft Van der Klauw Lied Voor Beslan. De single verschijnt op 18 oktober en bevat gastbijdragen van Frank Boeijen, De Dijk, Thé Lau, Henk Hofstede, Jack Poels (Rowwen Hèze), Daniël Lohues (Skik), Spinvis, Lilian Vieira (Zuco 103) en Mathilde Santing. De opbrengsten gaan deels naar het Nederlandse Rode Kruis en deels naar de Stichting Help Beslan.

De Dijk Frank Boeijen Henk Hofstede Mathilde Santing Rowwen Hèze Skik Spinvis Thé Lau Zuco 103

2005

Marjolein van der Klauw levert gastbijdragen op het album Les Nuits van de Nits en op Yesterday's Tomorrow, een cd met negen liedjes van Leonard Cohen bij het gelijknamige boek van de Belgische auteur Marc Hendrickx, uitgevoerd door Henk Hofstede van de Nits.

Henk Hofstede Nits

2006

Van der Klauw is als zangeres en co-producer betrokken bij Verpand, het eerste Nederlandstalige album van BJ Baartmans.

BJ Baartmans

Discografie Powderblue

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Powderblue

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer