Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

QUEEN P

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1981 - heden

Genre

hiphop, rap, rap

Online

Facebook

Queen P

Queen P is een rapster uit Enschede. Na jaren als moeder van drie kinderen in de bijstand te hebben gezeten wordt ze in 2012 ontdekt door Amerikaanse raplegende Kurtis Blow.
Volledige biografie...

Instrumenten

rap

Biografie Queen P

Queen P is een rapster uit Enschede. Na jaren als moeder van drie kinderen in de bijstand te hebben gezeten wordt ze in 2012 ontdekt door Amerikaanse raplegende Kurtis Blow.

1981 - 2011

Queen P (Petra Pelties) groeit op in Enschede en is al op jonge leeftijd actief in de hiphop-scene. Ze is geïnspireerd door oldschool-rap van KRS-One en Queen Latifah. In 1998 krijgt zij een relatie met een uit Frankrijk afkomstige rapper. Op haar 17e krijgt ze een kind van hem en zet haar rapcarrière aan de kant. De rapper blijkt ziekelijk jaloers te zijn en mishandelt Queen P geestelijk en lichamelijk. Na deze relatie verbroken te hebben loopt ook de tweede relatie van Queen P uit op mishandeling. Queen P verbreekt ook deze relatie en raakt met haar drie kinderen in de bijstand.

2012

In 2012 komt de videoclip bij het nummer Look Forward uit. In de track vertelt de rapster over haar bewogen leven en hoe zij positief naar de toekomst voor haar en haar kinderen kijkt. Ook refereert ze aan de kracht die het christelijke geloof haar geeft. Bij een concert van de Amerikaanse rapper Kurtis Blow komt zij in contact met de raplegende. Hij is onder de indruk van haar felle rapstijl en wil met de rapster samenwerken. Kurtis Blow is naast rapper ook dominee. De liefde voor hiphop en het geloof schept een band tussen de twee.

2013

In 2013 begint zij met het opnemen van haar album. Ze wordt bijgestaan door de Nederlandse producer LTH (winnaar van de Grote Prijs van Nederland categorie hiphop in 1997), de Duits/Poolse DJ Tomekk en Kurtis Blow.

2014

In januari komt het nummer Real Hip Hop uit. Op het nummer doen Kurtis Blow en DJ Tomekk mee. De videoclip is deels opgenomen in de wijk Wesselerbrink in Enschede.

2016 - 2017

Er verschijnt een boek over haar leven met de titel 'Queen P - een bewogen leven'. In het NPO3-programma 'Lauren! en de liefde' vertelt ze openhartig over de relaties waarin ze werd mishandeld.

Discografie Queen P

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Queen P

Audio/Video Queen P

Video Queen P

Queen P, Kurtis Blow, Dj ...
Queen P, Kurtis Blow, Dj Tomekk "Real Hip Hop" Official Video
Queen P - Look Forward (O...
Queen P - Look Forward (Official Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Queen P, Kurtis Blow, Dj Tomekk "Real Hip Hop" Official Video

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer