Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RB DJAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1985 - heden

Genre

hiphop, Nederhop

Online

Officiele website

Pseudoniemen

RBDjan

RB Djan

RB Djan (Arbi Hakopians) is een rapper van Armeense komaf, geboren in Iran. Hij groeit op in de Amsterdamse Bijlmer en strijkt uiteindelijk neer in Amsterdam-Noord. Daar leert hij de vrienden kennen waarmee hij de rapgroep THC vormt. In 2011 brengt hij zijn debuutalbum De Onderbaas uit, geproduceerd door Soulsearchin'.
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

1996   THC

Biografie RB Djan

RB Djan (Arbi Hakopians) is een rapper van Armeense komaf, geboren in Iran. Hij groeit op in de Amsterdamse Bijlmer en strijkt uiteindelijk neer in Amsterdam-Noord. Daar leert hij de vrienden kennen waarmee hij de rapgroep THC vormt. In 2011 brengt hij zijn debuutalbum De Onderbaas uit, geproduceerd door Soulsearchin'. Op het album rekent hij af met zijn criminele verleden. In het boekje bij de CD zitten parodieën op beroemde foto's van topcrimineel Willem Holleeder. In februari 2012 komt de korte film Linkerbaan uit. De film is gebaseerd op het straatleven van RB Djan en hij speelt er zelf de hoofdrol in. Zijn EP Renaissance komt uit in 2013.

In bezetting van

THC   rap

Discografie RB Djan

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's RB Djan

Audio/Video RB Djan

Video RB Djan

LINKERBAAN (KORTE FILM)
LINKERBAAN (KORTE FILM)
RBDJAN - Kijk Naar Mij ft...
RBDJAN - Kijk Naar Mij ft. Brownie Dutch (Prod. Salvathore)
RBDjan - Dan Weet Je Het Nu
RBDjan - Dan Weet Je Het Nu
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
RBDJAN - Kijk Naar Mij ft. Brownie Dutch (Prod. Salvathore)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer