Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RAINBOW TRAIN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1975 - 1979

Rainbow Train

Rainbow Train wordt als gelegenheidsformatie opgericht door Hans Vermeulen na het ontbinden van zijn groep Sandy Coast. De groep doet veel sessiewerk, onder andere voor Lucifer (House For Sale). Zangeressen Anita Meyer, Martha Pendelton en Dianne Marchal (Hans’ eega Hilde) zijn lang onderdeel van Rainbow Tain. In 1978 komt het ...
Volledige biografie...

Bezetting

Erik Tagg   orgel, piano, zang
Shell Schellekens   drums
Martha Pendleton   zang
Hans Vermeulen   gitaar, toetsinstrumenten, zang
Okkie Huysdens   orgel, piano, zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Julya Lekranty   zang
Suzanne Krijnen   zang
Dianne Marchal   zang
Anita Meyer   zang

Genoemd in de biografie van

1974   Hans Vermeulen
1974   Sandy Coast
1975   Anita Meyer
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Rainbow Train

Rainbow Train wordt als gelegenheidsformatie opgericht door Hans Vermeulen na het ontbinden van zijn groep Sandy Coast. De groep doet veel sessiewerk, onder andere voor Lucifer (House For Sale). Zangeressen Anita Meyer, Martha Pendelton en Dianne Marchal (Hans’ eega Hilde) zijn lang onderdeel van Rainbow Tain. In 1978 komt het album Accompanied By… uit, de single Heaven On Earth wordt een top 10-hit. In 1979 wordt na veranderingen in de bezetting de naam verkort in Train. De groep heeft nog een klein hitje met Another Band, snel daarna houdt de band op te bestaan.

Discografie Rainbow Train

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Rainbow Train

Audio/Video Rainbow Train

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer