Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RAISE THE ROOF

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Raise The Roof

Periode

1994 - heden

Genre

Grote Prijs van Nederland, jazzdance

Online

Officiële website

Raise The Roof

Een driekoppige blazerssectie als frontlinie en een ritmesectie met als opvallende ingrediënten contrabas en DJ bepalen het geluid van Raise the Roof. De band maakt een geraffineerd en aanstekelijk mengsel van funk, jazz, hiphop, rock en dance. Van jaren '70 retrofunk via atmosferische trips tot heftige beats en raps.
Volledige biografie...

Bezetting

Wouter Schueler   saxofoon, zang
Sander Hop   gitaar, zang
Guido Nijs   saxofoon, zang
Ingo Senst   contrabas
Tibor Paulsch   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Miguel Boelens   saxofoon
Jan Oosting   trombone
Rene Van Hertum   saxofoon

Genoemd in de biografie van

1994   Andy Bruce & The Rigidly Righteous
2002   Dope Posse

Biografie Raise The Roof

Een driekoppige blazerssectie als frontlinie en een ritmesectie met als opvallende ingrediënten contrabas en DJ bepalen het geluid van Raise the Roof. De band maakt een geraffineerd en aanstekelijk mengsel van funk, jazz, hiphop, rock en dance. Van jaren '70 retrofunk via atmosferische trips tot heftige beats en raps.

1995

Raise the Roof wint de Grote Prijs van Nederland in de categorie bands.

1996

Raise The Roof De groep tekent een platencontract met Via, waar de eerste cd Keepers Of The Groove verschijnt. Dit jaar wint de band ook Heineken Crossover Award. Optredens bij Leidsekade Live (3FM), TMF, Veronica.

1997

Raise the Roof speelt veel zowel in binnen- als buitenland. Hoogtepunten zijn optredens in New York (SOB's), tijdens de PopKomm Keulen, op het North Sea Jazz Festival en Racism Beat It en tijdens een tournee door Duitsland.

1999

Het tweede album Horns & Beats verschijnt. De band tourt wederom door Duitsland.

2000

Raise the Roof speelt op het North Sea Jazz festival.

2001

De groep tekent een nieuw platencontract bij Javaanse Jongens Tracks/Challenge, waar het derde album Groove Shot uitkomt.

2002

De groep wordt genomineerd voor de Edison Jazz Award.

2006

Raise The Roof Het album Vibe Dive verschijnt op het label Byton World Series. De cd is geproduceerd door bandlid Sander Hop. Hermine Deurloo levert een gastbijdrage op chromatische mondharmonica. De band omschrijft de muziek als jachtige achtervolgingsfunk afgewisseld met jazzy hiphopvibes tot filmische soundtrips.

2007

De optredens vinden dit jaar onder meer plaats in de Kaiserkeller in het Duitse Detmold (twee keer in februari), tijdens Jazz In Catstown te Helmond (augustus) en tweemaal tijdens Buitenkunst in Dronten (mei en augustus).

2008

Saxofonist Wouter Schueler brengt met zijn achtkoppige groep Sinas een eerste album uit. In de band zitten leden uit New Cool Collective, Benny Sings en de band van Candy Dulfer.

Sinas

Discografie Raise The Roof

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Raise The Roof

Audio/Video Raise The Roof

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer