Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RAMSES SHAFFY & LIESBETH LIST

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Ramses Shaffy & Liesbeth List

Periode

1962 - 2009

Genre

chanson

Ramses Shaffy & Liesbeth List

Vocalisten Liesbeth List en Ramses Shaffy werken intensief samen op het gebied van de lichte muziek. De shows Shaffy Chantant en Shaffy Chantate blijven jarenlang zeer geliefd om het ingetogen repertoire van bevlogen cabaretliedjes en Nederlandstalige chansons. Met het door Boudewijn de Groot gecomponeerde 'Pastorale' heeft het duo in een ...
Volledige biografie...

Bezetting

Ramses Shaffy   zang
Liesbeth List   zang

Genoemd in de biografie van

1962   Liesbeth List
1968   Boudewijn de Groot
1968   Ramses Shaffy
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Ramses Shaffy & Liesbeth List

Vocalisten Liesbeth List en Ramses Shaffy werken intensief samen op het gebied van de lichte muziek. De shows Shaffy Chantant en Shaffy Chantate blijven jarenlang zeer geliefd om het ingetogen repertoire van bevlogen cabaretliedjes en Nederlandstalige chansons. Met het door Boudewijn de Groot gecomponeerde 'Pastorale' heeft het duo in een grote hit in 1969. Uit handen van minister-president Mark Rutte en zijn Vlaamse collega Geert Bourgeois ontvangt Liesbeth List in 2016 de prijs voor het beste Nederlandstalige lied in Nederland en Vlaanderen sinds 1945. 'Pastorale' eindigt bovenaan in de eerste editie van de Lage Landenlijst, een samenwerking tussen NPO Radio 5 en de Vlaamse radiozender VRT 1.

Discografie Ramses Shaffy & Liesbeth List

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Ramses Shaffy & Liesbeth List

Audio/Video Ramses Shaffy & Liesbeth List

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer