Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RE-PLAY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Re-play

Periode

1992 - heden

Genre

Nederlandstalig, R&B

Pseudoniemen

Replay

Re-play

Rotterdams viertal dat hits begint te scoren als ze Nederlandstalige r&b gaan maken.
Volledige biografie...

Bezetting

Henk Waarde   zang
Alwin Burke   zang
Samuel De Wit   zang
Mario Raadwijk   zang

Overige muzikanten

Mark Dakriet   zang

Genoemd in de biografie van

1987   Tjeerd Oosterhuis
1996   Sat-R-Day
1998   Rutger Kroese
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Re-play

Rotterdams viertal dat hits begint te scoren als ze Nederlandstalige r&b gaan maken.

1992

De Rotterdammers doen als The Pasadenas mee aan de Soundmixshow.

1993 - 1995

Ze starten een project met twee Duitse producers, waar twee Engelstalige singles uit voorkomen. Het wordt geen succes. De heren gaan daarop een half jaar naar Gran Canaria, waar ze optreden in hotels en discotheken.

1996

Het viertal besluit in het Nederlands te gaan zingen. Ze worden getekend door Rhythm Records en brengen aan het eind van het jaar de single Ik Denk Aan Jou uit.

1997

De groep ontvangt de Nederlandse R&b Award voor Beste Nederlandse R&b Groep. De single Kijk Om Je Heen wordt aan het eind van het jaar gereleased.

1998

Eind mei sleept de groep wederom de Nederlandse R&b Award in de wacht. Ala Day (Ik leef alleen voor jou) komt in juni uit. Het nummer behaalt een top tien-notering. Een maand later verschijnt het debuutalbum Re-Play. Kom Terug wordt in september gelanceerd.

1999

Eind maart verschijnt de single Never Nooit Meer, waarop de heren bijgestaan worden door Gordon. In juli gaat Re-Play een week naar Gran Canaria om daar op te treden.

Gordon

2000

Re-play Kom Maar Bij Mij heet de nieuwe single van Re-Play. Aan het album Schaakmaat, dat aan het eind van het jaar verschijnt, wordt ondermeer meegewerkt door Ellert Driessen, Tjeerd Oosterhuis, Giorgio Tuinfort en David Vermeulen.

David Vermeulen Ellert Driessen Tjeerd Oosterhuis

2001

De single Over is te horen op de soundtrack van de populaire film Costa. Geloof (Geef nooit Op) is de derde single van het album Schaakmat en de single Weet Dat Ik Van Je Hou is opnieuw een samenwerking met zanger Gordon. De opbrengsten komen ten goede aan de CliniClowns.

Gordon

2002

Op 29 april verschijnt de single Niemand. De plaat bevat ook een akoestische uitvoering van Geloof (Geef Nooit Op) live opgenomen tijdens het TMF Café. Re-Play neemt voor de tweede achtereenvolgende keer de TMF Award in de categorie Beste R&B Nationaal in ontvangst. De groep speelt in mei in het voorprogramma van de Amerikaanse band Destiny's Child te Ahoy'. Samen met Gordon brengt Re-Play in het najaar de single Zolang uit, gevolgd door het album Gordon & Replay.

Gordon

2003

Gordon & Re-play krijgen in april een TMF Award in de categorie Beste R&B-groep Nationaal. In goed overleg verlaat Mark Dakriet de groep om zicht te richten op een solocarrière. Hij wordt vervangen door Mario Raadwijk. Het officiële afscheid van Dakriet en de introductie van Raadwijk vindt plaats op 2 mei tijdens het concert in de Heineken Music Hall te Amsterdam.

Mark Dakriet

2004

Op 19 april ligt de single Nu Het Over Is van Mark Dakriet in de winkel. Het titelnummer is een duet tussen Dakriet en Ruth Jacott. Op hetzelfde plaatje staat ook een duet tussen Dakriet en Suzanna. Dakriet maakt samen met Franklin Brown en Danny Sopacua ook deel uit van het trio B.I.G (Big Interesting Guys). Vroeger Voorbij heeft als ondertitel 10 Jaar Re-Play. Het album, met een overzicht van singles, hoogtepunten en twee nieuwe tracks, staat gepland voor het najaar maar wordt uiteindelijk niet uitgebracht.

B.I.G Ruth Jacott

2005

Re-play De single Ik Zal Er Voor Je Zijn behaalt in Suriname de eerste plaats van de hitparade. De zangers trekken weer langs de Nederlandse theaters. In oktober verschijnt de single Alles Wat Ik Doe. Sat-R-day wint op 5 december in Hilversum in de categorie beste export tijdens de uitreiking van de eerste editie van de UrbanIsU Awards.

2006

De single Wat Ga Je Doen (februari) is een samenwerking met K-Liber 4 Life. Het nummer staat ook op het album Op Eigen Benen dat in maart verschijnt op het nieuwe label Music Force. Naar aanleiding van de plaat noemt het muziekblad Oor in een enthousiaste recensie Re-Play 'definitief de meest consistente Nederlandse r&b-groep'. Op 29 november gaat in het Oude Luxor Theater te Rotterdam de theatertournee De Trip in première. Tijdens de voorstelling neemt Re-Play de luisteraars mee op een muzikale reis door de soulgeschiedenis met hits van o.a. The Platters, Smokey Robinson, The Four Tops, The Temptations en Tavares.

K-liber4life

2007

Re-play Liedjes van de theatertournee De Trip verschijnen in april op het album Dancing The Night Away. Het is het eerste Engelstalige album van Re-Play. De productie is in handen van Jan Rietman.

Jan Rietman

Discografie Re-play

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Re-play

Audio/Video Re-play

Video Re-play

Artiesten Voor Azië-Giro ...
Artiesten Voor Azië-Giro 555 ~ Als je iets kan doen
Re-Play & Gordon - Never ...
Re-Play & Gordon - Never Nooit Meer
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Artiesten Voor Azië-Giro 555 ~ Als je iets kan doen

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer