Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

REDIVIDER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Redivider

Periode

1997 - 2001

Genre

Britpop, Grote Prijs van Nederland, pop

Redivider

Amsterdamse winnaar van de Grote Prijs van Nederland 1998. De bandleden putten inspiratie uit muziek die werd gemaakt toen ze nog niet eens waren geboren: The Beatles en vroege jaren zeventig, met name Crosby, Stills, Nash & Young. Voortgezet als Alamo Race Track.
Volledige biografie...

Bezetting

Ralph Mulder   gitaar, percussie, zang
Guy Bours   drums
Leonard Lucieer   gitaar
David Corel   basgitaar, zang
Diederik Nomden   gitaar, toetsinstrumenten, zang

Genoemd in de biografie van

1995   Coparck
1999   Johan
2001   Alamo Race Track

Biografie Redivider

Amsterdamse winnaar van de Grote Prijs van Nederland 1998. De bandleden putten inspiratie uit muziek die werd gemaakt toen ze nog niet eens waren geboren: The Beatles en vroege jaren zeventig, met name Crosby, Stills, Nash & Young. Voortgezet als Alamo Race Track.

1997

Redivider wordt opgericht om mee te kunnen doen aan de Amsterdamse Emergenza bandcompetitie. Drummer Guy Bours en bassist David Corel hebben dan al ervaring opgedaan met de bands Kundalini en Vote. Laatstgenoemde band delen ze met Odilo Giro en Bjørn Riezebos (enkele jaren later terug te vinden in Coparck). Redivider behaalt de finale van Emergenza en wordt derde. Het is hun vierde optreden. Het samen musiceren bevalt zo goed dat de band bij elkaar blijft. Om live-ervaring op te doen speelt de groep in Ierse pubs covers van o.a. Crosby, Stills, Nash & Young, The Beatles en Cream. Sommige bandleden combineren Redivider met andere muzikale projekten. Zo is Nomden kortstondig betrokken bij de Amsterdamse popband Fountain en brengen Bours en Corel nog een demo uit met Vote.

Coparck Kundalini Vote

1998

Redivider Door het winnen van de Amsterdamse Popprijs in de Melkweg komen ze rechtstreeks in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Ze behalen daar de gedeelde eerste plaats samen met de Limburgse groep Itchy Bitchy. Een paar weken later speelt Redivider live in het Radio 3-programma Denk Aan Henk. Tussen de vele optredens die de band doet, zitten voorprogramma's bij Natalie Imbruglia en idool David Crosby. Rondom het optreden van Crosby ontmoeten ze VARA-DJ Jan Douwe Kroeske. Hij is zo enthousiast dat hij Redivider een Twee Meter Sessie aanbiedt. Ondanks de korte vloek die Nomden tijdens de sessie slaakt na het maken van een foutje in Wastelands, komt dit nummer inclusief vloek op een Twee Meter Sessie-compilatie-cd terecht. Op de laatste dag van oktober presenteert Redivider in de Amsterdamse Winston Kingdom de in eigen beheer opgenomen single Anyman. Drijvende kracht achter de band is manager Lesley Grieten, die daardoor als zesde bandlid wordt gezien.

Itchy Bitchy

1999

Ondanks de eerste plaats bij de Grote Prijs van Nederland worden zowel Itchi Bitchi als Redivider niet uitgenodigd in januari op Noorderslag te spelen. Redivider is wel een dag eerder live te bewonderen op het Eurosonic festival. Na het tekenen van een contract bij het Friese Pink Records verschijnen op dat label de singles Wastelands en Blinded Windows. Corel en Nomden zijn betrokken bij de opnamen van het tweede album van de band Johan. Redivider is regelmatig op nationale televisie te zien, ondermeer in de programma's De Plantage, Honk en bij Paul Haenen.

Itchy Bitchy Johan

2000

In oktober verschijnt het door Frans Hagenaars geproduceerde debuut-album All Dressed Up. Speciaal voor deze plaat start Pink Records het Rec-label.

2001

Nomden speelt mee in de live-band van Johan. Als Johan-bassist Diekstra van Johan zijn pols breek speelt Corel live mee als Johan op 4 april in de Melkweg de nieuwe cd presenteert. Nomden, Lucieer en Corel spelen mee op de demo van de Amsterdamse Nederlandstalige singersongwriter Emanuel Carmona. In oktober maakt de groep officieel bekend te stoppen. Door het vertrek van Nomden is de muziek zo veranderd dat de vier overgebleven bandleden Mulder, Lucieer, Corel en Bours een nieuwe weg inslaan onder de naam Morningstar. Hun live-debuut is tijdens de eerste editie van de Amsterdamse muziekconferentie A2A. Als in november de Engelse band Morning Star een cd uitbrengt, besluiten de Amsterdammers hun naam te veranderen in Alamo Race Track.

Alamo Race Track Johan

Discografie Redivider

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Redivider

Audio/Video Redivider

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer