Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

REIN MERCHA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

27-02-1963 - heden

Genre

amusementsmuziek, Nederlandstalig, zigeunermuziek

Online

Hyves
Officiƫle website

Pseudoniemen

Rein de Parel

Rein Mercha

Rein Mercha is een zanger uit een woonwagenkamp in Den Haag. Hij is de eerste zanger die complete cd heeft opgenomen in de zigeunertaal Sinti maar zingt ook in het Nederlands en Engels. In 2004 zendt de NCRV de documentaire I Soeni (De droom) over hem uit. Documentairemaakster Carin Goeijers ...
Volledige biografie...

Biografie Rein Mercha

Rein Mercha is een zanger uit een woonwagenkamp in Den Haag. Hij is de eerste zanger die complete cd heeft opgenomen in de zigeunertaal Sinti maar zingt ook in het Nederlands en Engels. In 2004 zendt de NCRV de documentaire I Soeni (De droom) over hem uit. Documentairemaakster Carin Goeijers volgt hem gedurende twee jaar. In beeld wordt gebracht hoe hij succesvol zanger wil worden en de spanningen tussen hem en 'de burgerwereld'. In 2013 doet Mercha mee aan het programma Bloed, Zweet & Tranen. In dit programma van SBS6 wordt gezocht naar de nieuwe volkszanger van Nederland. Rein Mercha bereikt de finale en wordt tweede.

Discografie Rein Mercha

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Rein Mercha

Audio/Video Rein Mercha

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer