Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

REINE COLACO OSORIO-SWAAB

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1881 - 1971

Genre

componist, klassiek

Biografie Reine Colaço Osorio-Swaab

Reine Colaço Osorio-Swaab werd op 16 januari 1881 te Amsterdam geboren. Zij overleed op 14 april 1971 te Amsterdam. Zij is pas met componeren begonnen na het overlijden van haar echtgenoot en toen haar kinderen reeds volwassen waren. Zij ontving haar eerste lessen van Ernest W. Mulder en werd later leerling ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist

Biografie Reine Colaço Osorio-Swaab

1881 - 1971

Reine Colaço Osorio-Swaab werd op 16 januari 1881 te Amsterdam geboren. Zij overleed op 14 april 1971 te Amsterdam.

Zij is pas met componeren begonnen na het overlijden van haar echtgenoot en toen haar kinderen reeds volwassen waren. Zij ontving haar eerste lessen van Ernest W. Mulder en werd later leerling van Henk Badings, bij wie zij speciale aandacht besteedde aan melodiebouw.
Zij schreef veel kamermuziekwerken, onder andere 'Suite' voor blaaskwintet, een 'Kwartet' voor fluit, viool, altviool en cello, een 'Trio' voor 2 violen en altviool, een 'Sonate' voor 2 violen en 'Fantasia' voor harp geïnspireerd op Jesaja 34 en 35. Verder componeerde zij een aantal liederen, duetten en declamatoria, de laatste veelal op bijbelse teksten, alsmede een 'Dramatische ouverture' voor orkest. Haar stijl was eerst laatromantisch, later atonaal.

Naast het componeren hadden ook psychologie en filosofie haar bijzondere aandacht. In de jaren '20 vertaalde zij als eerste in Nederland werk van Martin Buber.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Reine Colaço Osorio-Swaab

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer