Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RELAXATION

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1978 - 1987

Genre

bluegrass, country

Relaxation

Bluegrass- en countrygroep uit het Brabantse Veghel rondom de gebroeders Ad en Rens Vreeburg.
Volledige biografie...

Bezetting

Rens Vreeburg   gitaar, zang
Eric Hoogstad   mandoline
Henri De Ridder   banjo
Ad Vreeburg   mondharmonica, zang

Overige muzikanten

John Van Gaalen   gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1990   Grassoline

Biografie Relaxation

Bluegrass- en countrygroep uit het Brabantse Veghel rondom de gebroeders Ad en Rens Vreeburg.

1978

Relaxation maakt haar televisiedebuut in VARA's Voorstelling, waar ze een goede beoordeling van de jury krijgt.

1981 - 1985

At Last EP verschijnt in eigen beheer. De groep is zeer regelmatig op bluegrass festivals te zien. Mandolinespeler Eric Hoogstad voegt zich bij de groep en Henri de Ridder (banjo, ex-Country Trash) vervangt John van Gaalen.

1986

Het eerste album van Relaxation (R.C. 1) ziet het levenslicht. Relaxation treedt op als begeleidingsband van de Amerikaanse zangeres Judy Carrier tijdens haar Nederlandse tour.

1987

Het kwartet besluit er na bijna tien jaar een punt achter te zetten. Ad van Vreeburg wil meer tijd aan zijn gezin besteden. Zijn broer Rens krijgt een relatie met Judy Carrier en gaat emigreren naar Nashville. Henri de Ridder en Eric Hoogstad gaan met bassist Johannes Bodingius (Groundspeed en Hotgrass) en gitarist Moos (ex-Country Trash) verder als Uptown Grass.

Uptown Grass

1990 - 2002

Hoogstad neemt in 1990 met zijn bluegrassband Grassoline de cd Mother Nature's Door op. In deze band speelt hij mandoline en zingt hij de leadvocalen. Hij is zowel muzikaal, creatief als organisatorisch de frontman van Grassoline. De groep speelt op diverse internationale festivals en levert bijdragen op compilaties. In 1995 maakt Rens Vreeburg met de Amerikaanse zangeres Judy Carrier het album Go With Me.

Grassoline Rens Vreeburg

2002

Eric Hoogstad overlijdt op 9 augustus op 36jarige leeftijd.

Discografie Relaxation

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Relaxation

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer