Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MUUS & FEMKE REMMELT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Remmelt, Muus & Femke

Periode

1995 - heden

Genre

alt. country, Americana, singer-songwriter

Pseudoniemen

Remmelt & Muus With Femke

Remmelt, Muus & Femke

Hugo Remmelt en Thijs Muus zijn twee Haagse singer-songwriters die hun mengeling van rock, blues, soul, funk, folk, Americana en Neil Young akoestisch uitvoeren. Ze verwerven met hun vele optredens een stevige livereputatie. Bij een kwart van de optredens worden ze bijgestaan door de jonge zangeres Femke Japing.
Volledige biografie...

Bezetting

Thijs Muus   zang
Hugo Remmelt   zang
Femke Japing   zang

Genoemd in de biografie van

1995   Easy Meat

Biografie Remmelt, Muus & Femke

Hugo Remmelt en Thijs Muus zijn twee Haagse singer-songwriters die hun mengeling van rock, blues, soul, funk, folk, Americana en Neil Young akoestisch uitvoeren. Ze verwerven met hun vele optredens een stevige livereputatie. Bij een kwart van de optredens worden ze bijgestaan door de jonge zangeres Femke Japing.

1995

Thijs Muus (Easy Meat) ziet Hugo Remmelt solo optreden in De Paap in Den Haag. Een paar weken later speelt hij mee op gitaar tijdens een sessie. Het levert enthousiast reacties op en niet lang na de sessie doet het duo een eerste optreden in De Sater te Leidschendam.

Easy Meat

1997 - 1998

Als zijn band Easy Meat er een tijdje mee stopt concentreert Thijs Muus zich volledig op Remmelt & Muus. Het duo doet binnen enkele jaren honderden optredens in muziekcafés, het clubcircuit en festivals, af en toe versterkt door zangeres Femke Japing.

Easy Meat

1999

Er wordt bij optredens door het publiek vaak gevraagd naar een cd. Om aan die vraag te kunnen voldoen brengt het duo in eigen beheer het gevarieerde album Hugo Remmelt & Thijs Muus uit. De productie is in handen van Maurice Bom (Tuesday Child) en de dan nog maar negentien jaar jonge zangeres Femke zingt op enkele nummers mee. De Haagse muziekpers verkiest de plaat tot de beste Haagse cd van 1999. Remmelt en Muus doen dit jaar ook mee aan het Haagse muzikantencollectief The Wishing Well.

The Wishing Well Tuesday Child

2001

Naast het vertrouwde circuit doet het duo vanaf maart ook optredens in theaters al moeten enkele optredens worden afgezegd wegens gebrek aan belangstelling. Het tweede album Bridging The Gap wordt uitgebracht onder de naam Remmelt & Muus with Femke en bevat een prominente rol voor zangeres Femke Japing (Leidschendam, 1982). Op de plaat staan ook bijdragen van Peter Konings (Hallo Venray) en Lennert Bes (Burma Shave). Producer Maurice Bom zit voor de tweede keer achter de knoppen. 'De overwegend akoestisch gespeelde nummers komen prachtig tot hun recht door de oorstrelende opname,' schrijft Oor. Bridging The Gap wordt CD van de Week bij het KRO radioprogramma American Connection en de groep doet radiooptredens bij o.a. de AVRO, NCRV en de 2 Metersessies van Jan Douwe Kroeske. De groep speelt o.a. in het Vondelpark, op Crossing Border, de Haagse Koninginnenach, De Parade, Oerol, Folkwoods en de Neil Youngfanclubdag.

Burma Shave Hallo Venray

2002

In januari verschijnt de single If We Should Fall. Op 23 maart wordt in het Paard-op-Hol te Den Haag een dubbel jubileum gevierd: het 400ste optreden van Hugo Remmelt & Thijs Muus en 100ste optreden van Remmelt & Muus with Femke. Op 21 oktober speelt de groep voor het eerst op nationale televisie tijdens het programma Barend & Van Dorp op RTL 4. Femke treedt ook solo op en samen met haar zussen Edda en Anneloes (onder de naam Femke and Sisters).

2003

Remmelt & Muus with Femke staan dit jaar weer op de Haagse Koninginnenach en op De Parade. Thijs Muus is gastpresentator tijdens het Haagse festival The Music In My Head in juni. De single If We Should Fall komt terecht op het verzamelalbum NL Country deel III.

2005

In februari presenteren Remmelt, Muus & Femke het album The Long Way Round. De plaat bevat deze maal ook liedjes die door Femke zijn geschreven. De groep viert in september het tienjarig jubileum met een optreden bij Gouwestad TV in Gouda. In de voetbalspeelfilm Johan (met Michiel Huisman in de titelrol) is het nummer I Feel van het album Bridging The Gap te horen. Hugo Remmelt breekt in november onder meer zijn kuitbeen en enkel tijdens een partijtje voetbal. Hij is minstens zes weken lang uit de running en moet de concerten in december afzeggen.

2007

Het trio brengt in november het livealbum Evensong uit met een registratie van een optreden in juni 2006 tijdens het Roots @ Roepaenfestival te Ottersum. Naast bekend werk van het trio bevat de cd ook een versie van Neil Youngs Old Man.

2008

In de herfst op Langweiligkeit Records het eerste soloalbum van Femke. De plaat bevat akoestische popliedjes waarin folk-, country-, blues- en rockinvloeden doorklinken.

Billy The Kid Golden Earring Kane

2009

Op 19 juni vieren Remmelt, Muus & Femke met een concert in de tuin van het Stadsklooster te Den Haag het feit dat ze al tien jaar gezamenlijk optreden.

Femke Japing

Discografie Remmelt, Muus & Femke

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Remmelt, Muus & Femke

Audio/Video Remmelt, Muus & Femke

Video Remmelt, Muus & Femke

If We Should Fall
If We Should Fall
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
If We Should Fall

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer