Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

REMY VAN KESTEREN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Albumcover "Tomorrow Eyes", 2016

Periode

08-03-1989 - heden

Genre

harp, klassiek

Online

Facebook
Officiële website

Remy van Kesteren

Remy van Kesteren is harpist en artistiek leider van het Dutch Harp Festival. Met het festival wil hij de harp promoten en vooroordelen uit de wereld helpen. 'Real Men Play The Harp' is dan ook de titel van het openingsconcert in 2012.
Volledige biografie...

Instrumenten

harp

Genoemd in de biografie van

2016   Oene van Geel

Biografie Remy van Kesteren

Remy van Kesteren is harpist en artistiek leider van het Dutch Harp Festival. Met het festival wil hij de harp promoten en vooroordelen uit de wereld helpen. 'Real Men Play The Harp' is dan ook de titel van het openingsconcert in 2012.

1989 - 2010

Van Kesteren wordt in 1989 geboren. Zijn carrière begint al vroeg: op 10-jarige leeftijd begint hij zijn harpopleiding aan het Utrechts Conservatorium bij Erika Waardenburg. Vijf jaar later speelt hij tijdens de doop van Prinses Amalia en heeft hij een optreden in Carnegie Recital Hall te New York. In 2005 debuteert hij in het Concertgebouw te Amsterdam. Als 19-jarige studeert Van Kesteren in Utrecht af met de hoogste onderscheiding. Een jaar later wordt hij uitgeroepen als Jong Muziektalent van het jaar en wint hij de derde prijs bij het Internationaal Harp Concours te Israël. In 2010 is hij Artist in residence bij de NJO Muziekzomer, waar hij samen met Kees van Kooten en sopraan Claron McFadden samenwerkt in het project 'Zo wordt u gelukkig'. Ook op TV is Remy te bewonderen o.a. bij De Wereld Draait Door.

Erika Waardenburg

2011 - 2012

Remy van Kesteren studeert bij harpiste Isabelle Moretti aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris. Met Merel Vercammen (viool) en Christiaan van der Weij (saxofoon) vormt hij trio42.

Christiaan van der Weij Merel Vercammen trio42

2013

In juli wint Remy van Kesteren de USA International Harp Competition in Bloomington, Indiana. Het is de eerste keer dat de hoofdprijs in de wacht wordt gesleept door een Nederlandse harpist. Naast een concertharp wint hij hiermee recitals in de Verenigde Staten, een cd-opname en 5.000 dollar. Tevens wint hij 1500 dollar voor de beste uitvoering van de nieuwe compositie van Benjamin Attahir. Ook dit jaar wint Van Kesteren in Amsterdam de Grachtenfestivalprijs 2013. Volgens de jury laat Van Kesteren de harp niet alleen poëtisch klinken, maar ook duivels, gewiekst en venijnig. Met deze prijs heeft Van Kesteren een optreden tijdens het Grachtenfestival 2014 en het State Hermitage Music Festival in Sint-Petersburg in de wacht gesleept.

2016

Remy van Kesteren krijgt de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die door het Fonds Podiumkunsten (namens de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) aan jonge getalenteerde musici wordt toegekend. Deze prijs is niet uitgereikt sinds 2012. Van Kesteren krijgt de prijs overhandigd door minister Jet Bussemaker, na zijn concert Tomorrow Eyes in Paradiso Amsterdam op 1 juni.
Citaat uit het juryrapport: “Remy is een eigenzinnig kunstenaar die op hoog niveau, zowel technisch als artistiek, presteert…Hij omringt zich met briljante jonge geestverwanten en weet componisten van uiteenlopende genres te interesseren om nieuw werk voor de harp te schrijven… Door zijn benadering van de muziek heeft Remy van Kesteren bijgedragen aan de emancipatie van de harp. De harp is geen typisch vrouwelijk instrument meer, net zoals Remy geen traditionele musicus meer wil zijn… De commissie ziet in hem een tegendraadse pionier die musiceert vanuit een authentieke artistieke drijfveer, die muzikale grenzen opzoekt en overschrijdt en in staat is te blijven verrassen en verwonderen.”

Discografie Remy van Kesteren

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Remy van Kesteren

Audio/Video Remy van Kesteren

Video Remy van Kesteren

Remy van Kesteren vertelt...
Remy van Kesteren vertelt over zijn NJO Muziekzomer 2011
Remy van Kesteren
Remy van Kesteren
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Remy van Kesteren vertelt over zijn NJO Muziekzomer 2011

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer