Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RENE KARST

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

René Karst

Periode

13-08-1966 - heden

Genre

amusementsmuziek, componist, gitaar, Nederlandstalig, zang

Online

Officiële website

René Karst

René Karst (Hoogeveen, 13 augustus 1966) treedt vanaf 1979 regelmatig op in het noorden van het land. Samen met zijn moeder Jannie Karst-Dubbelboer vormt hij tot 2005 het Duo Karst en zingt hij liedjes in de Drentse streektaal. Voor het duo schrijft hij honderden liedjes die ook op plaat verschijnen.
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1983   Erikah Karst
2007   Duo Karst

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

29-8-20, Total Loss Festival, Eindhoven

Biografie René Karst

René Karst (Hoogeveen, 13 augustus 1966) treedt vanaf 1979 regelmatig op in het noorden van het land. Samen met zijn moeder Jannie Karst-Dubbelboer vormt hij tot 2005 het Duo Karst en zingt hij liedjes in de Drentse streektaal. Voor het duo schrijft hij honderden liedjes die ook op plaat verschijnen. Daarnaast is Karst studio-eigenaar en heeft hij een eigen distributiebedrijf, een muziekuitgeverij en een platenlabel. Als producer is hij nauw betrokken bij de totstandkoming van de albums van zijn zus Erika Karst. Met de uitgave van zijn eerste solosingle Supergavetijd (maart 2007) richt de zanger zich op een landelijke solocarrière. Supergavetijd is ook de titel van zijn eerste soloalbum dat in het najaar van 2007 verschijnt. De zanger omschrijft zijn nieuwe muzikale koers zelf als Nederlandstalige feestpop. Met zijn soloprogramma treedt hij op in zowel Nederland als België en is hij ook op televisie te gast in muziekprogramma's als TV Oranje en Hart Voor Muziek. De zanger is ook een graag geziene artiest op de Mega Piraten Festijnen. Zijn singles Liever Te Dik In De Kist (2016, met Stef Ekkel) en Atje Voor De Sfeer (2019) zijn grote feestsuccessen.

In bezetting van

Duo Karst   componist, gitaar, zang

Discografie René Karst

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's René Karst

Audio/Video René Karst

Video René Karst

Stef Ekkel & Ren�� Karst ...
Stef Ekkel & Ren�� Karst - Liever Te Dik In De Kist (Dan Weer Een Feestje Gemist)
Rene Karst - Op de tafel ...
Rene Karst - Op de tafel dansen
Supergavetijd
Supergavetijd
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Rene Karst - Op de tafel dansen

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer