Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RENEE (1)

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Renée (1)

Periode

1977 - heden

Genre

pop

Online

Officiële website

Renée (1)

René Nodelijk van René & The Alligators vormt samen met zijn vrouw Anja Exterkate de groep Renée. Tussen 1978 en 1982 heeft de groep enkele hits, waaronder rock 'n roll-klassiekers als Sweet Nothings en A Whole Lotta Shakin' Goin' On. De hits leveren de groep veel televisie-optredens op in Nederland ...
Volledige biografie...

Bezetting

Anja Exterkate   zang
René Nodelijk   gitaar
Albert Doornik   gitaar
Hans Waterman   drums
Fred Severin   basgitaar

Overige muzikanten

John Meijer (1)   drums
John Helmans   toetsinstrumenten
Huib van Straten   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1977   Renée & The Alligators

Biografie Renée (1)

René Nodelijk van René & The Alligators vormt samen met zijn vrouw Anja Exterkate de groep Renée. Tussen 1978 en 1982 heeft de groep enkele hits, waaronder rock 'n roll-klassiekers als Sweet Nothings en A Whole Lotta Shakin' Goin' On. De hits leveren de groep veel televisie-optredens op in Nederland en Duitsland en ontmoetingen met buitenlandse popsterren als Tina Turner, 10CC, Bonnie Tyleren Gloria Gaynor. Zangeres Anja Exterkate wordt eind 1980 door de lezers van de Hitkrant uitgeroepen tot de meest belovende zangeres.

Discografie Renée (1)

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Renée (1)

Audio/Video Renée (1)

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer