Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

REVERSE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

24-11-1986 - heden

Genre

elektronica, hiphop, pop, producer

Reverse

Reverse (Sergio van Gonter) is een producer die af en toe ook rapt. Hij maakt beats die men in het buitenland Dirty Dutch noemt.
Volledige biografie...

Instrumenten

elektronica, producer

Genoemd in de biografie van

2003   Darryl
2007   The Opposites
2010   Adje
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Reverse

Reverse (Sergio van Gonter) is een producer die af en toe ook rapt. Hij maakt beats die men in het buitenland Dirty Dutch noemt.

1986 - 2012

Reverse (Sergio van Gonter) begint met produceren voor zijn neef Darryl. In 2003 maakt hij beats voor THC uit Amsterdam-Noord. Daarna gaat hij The Partysquad en The Oppposites produceren en werkt hij met rapper Adje en De Jeugd Van Tegenwoordig (Shenkie). Het buitenland toont ook interesse in zijn producties. Hij gaat meerdere malen naar Amerika en werkt ondere andere met de zangeressen Rihanna en Foxy Brown. In 2012 heeft hij zijn eerste nummer 1 hit met de productie van het vrolijke nummer Ik Neem Je mee van Gers Pardoel.

Adje Darryl De Jeugd van Tegenwoordig Gers Pardoel The Opposites The Partysquad

2014

De producer komt met een eigen album uitgebracht door TopNotch. Een keur aan Nederlandse hiphoppers doet mee: De Jeugd van Tegenwoordig, The Partysquad, Ronnie Flex en Kempi.

De Jeugd van Tegenwoordig Kempi Ronnie Flex The Partysquad

Discografie Reverse

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Reverse

Audio/Video Reverse

Video Reverse

Reverse, Adje & Jayh - Fo...
Reverse, Adje & Jayh - Fock Wachten
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Reverse, Adje & Jayh - Fock Wachten

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer