Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

REYN OUWEHAND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Reyn Ouwehand

Periode

1973 - heden

Genre

arrangeur, elektronica, gitaar, producer, producers, toetsinstrumenten

Online

Officiële website

Reyn Ouwehand

Producer Reyn Ouwegand werkt voor onder andere Kane, Ellen ten Damme, Sita, Birgit, Madigan, Silkstone en Wyatt. Samen met Arjo Klingens vormt hij vanaf 2002 het duo La Kidda.
Volledige biografie...

Instrumenten

arrangeur, elektronica, gitaar, producer, toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

1997   E'velyne
1999   Wyatt
2001   Handsome 3some
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Reyn Ouwehand

Producer Reyn Ouwegand werkt voor onder andere Kane, Ellen ten Damme, Sita, Birgit, Madigan, Silkstone en Wyatt. Samen met Arjo Klingens vormt hij vanaf 2002 het duo La Kidda.

In bezetting van

All The Kings Men   toetsinstrumenten
Ellen ten Damme   toetsinstrumenten
La Kidda   producer

1988 - 2004

Reyn Ouwehand wordt geboren op 2 augustus 1973 en groeit op in Katwijk aan Zee. Nadat hij de HAVO voor muziek en dans in Rotterdam heeft afgerond (richtingen: piano en toegepaste electronica) richt hij zich tussen 1988 en 1991 op het maken van muziek voor videogames voor de Commodore 64 en Amiga. Daar stopt hij mee als hij een studie aan het Rotterdams conservatorium gaat volgen. In 1996 bouwt hij zijn eerste studio en begint hij zijn eigen productiebedrijf Prevue Productions. Reyn speelt in the band All The Kings Men en sinds 2002 vormt hij samen met Arjo Klingens het electronische pop duo La Kidda. Naast zijn werk met Nederlandse acts krijgt Reyn ook steeds meer voet aan de grond Frankrijk en België met acts als Benjamin Biolay, Stephan Eicher, Souad Massi, Indochine, Mayane Delem en Isabelle Boulez.

All The Kings Men La Kidda

2006

Ouwehand wordt door de platenmaatschappij Warner Brothers USA gevraagd om een remix te maken van een nummer van het laatste album Dark Light van HIM. De mix verschijnt als extra track op de nieuwe single van deze populaire Finse rockband. Een andere Amerikaanse opdracht is een remix voor de Hawaiian vocal group NaLeo. Hij produceert het debuutalbum Molten City van de Rotterdamse band El Pino & The Volunteers. De producer nodigt de in Nederland wonende, half uit Spanje en half uit Engeland afkomstige zangeres Ana Criado om een aantal songs op te nemen in zijn studio in Katwijk aan Zee, met op drums Marcel van As (Coparck) en op basgitaar Thijs Lodewijk (Linked). Voor de hiphopfilm Eigen Wereld van Opgezwolle schrijft Reyn Ouwehand de soundtrack.

Coparck El Pino & The Volunteers Opgezwolle

2007

De producer/componist tekent een exclusieve wereldwijde publishing deal met Chrysalis Music Benelux. De naam van zijn publishingbedrijf is Carillion, verwijzend naar de kerk in Wijdenes waar Ouwehand zijn nieuwe studio bouwt. Ook Coparcks derde cd The 3rd Album wordt door Reyn Ouwehand geproduceerd. Hij produceert drie nummers op het album Eldorado van Stephan Eicher (april).

2009

Reyn Ouwehand levert bijdagen aan het debuutalbum Queen Of Fools (februari) van Elle Bandita en produceert zowel A Dog And Pony Show, het vierde album van Amsterdamse band Coparck, als het eerste Nederlandstalige album Durf Jij? van Ellen ten Damme. In de zomer neemt El Pino & The Volunteers in zijn studio een tweede album op. Vanaf de zomer gaat Ouwehand ook van start met een concertreeks in Huis Verloren in Hoorn. Daar nodigt hij maandelijks een zanger of zangeres uit. Hij bestudeert hun repertoire, kiest materiaal voor twee korte sets die hij zonder repetitie vooraf met de vocalisten uitvoert in een nieuw arrangement, soms uitgevoerd met volledige band.

Coparck Elle Bandita Ellen ten Damme El Pino & The Volunteers

2010

Ouwehand componeert de score voor De Leugen, een muzikale documentaire van Robert Oey over de politieke rel in mei 2006 over VVD-kamerlid Ayaan Hirsi Ali. Robert Jan Stips schrijft voor deze film de liedjes.

Robert Jan Stips

2011

Opnamen van de maandelijkse sessies in Huis Verloren te Hoorn verschijnen op de cd/dvd REYN Vs…: Season One 2009/2010.2012

Reyn Ouwehand produceert het debuutalbum van de Amsterdamse zangeres Qeaux Qeaux Jones. De opnamen staan binnen drie dagen op band. Na De Leugen schrijft Ouwehand opnieuw muziek voor een documentaire van Robert Oey. In Gesneuveld worden nabestaanden geïnterviewd van Nederlandse soldaten die in Afghanistan zijn gesneuveld. De film draait vanaf oktober in de bioscoop en wordt in december uitgezonden op televisie.

Overzicht van gastbijdragen op platen van acts die geen eigen entry hebben in de Encyclopedie. De overige bijdragen zijn te vinden in de discografie bij Gastbijdragen.


producer

1995 - Liquid Jazz Movement 'Get started!'
1996 - R.O. Project 'Keep Steppin'
1999 - All Stars 'Groen als Gras'
2000 - Madigan 'Time Till the End'
2000 - Madigan 'Till the End' (single)
2000 - Madigan 'Out in the Rain' (single)
2001 - Madigan Thank You' (single)
2003 - Fontain 'Samen Zijn' (single)
2007 - Esmaye 'Elements in Me'


gastmuzikant

2004 - Linked 'Mask behaving'


arrangeur

2004 - Wyatt 'Fireworks'

Qeaux Qeaux Joans

Discografie Reyn Ouwehand

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Reyn Ouwehand

Audio/Video Reyn Ouwehand

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer