Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

REZA NAMAVAR

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1980 - heden

Genre

hedendaags

Online

rezanamavar.com

Biografie Reza Namavar

Reza Namavar (Amstelveen, 1980) studeerde op het Conservatorium van Amsterdam compositie bij Daan Manneke en piano bij Marjes Benoist. Hij vervolgde zijn studie compositie bij Gilius van Bergeijk en Martijn Padding en behaalde op 25-jarige leeftijd zijn master-diploma klassieke compositie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij volgde ook ...
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

2017   Willem Breuker

Biografie Reza Namavar

1980

Reza Namavar (Amstelveen, 1980) studeerde op het Conservatorium van Amsterdam compositie bij Daan Manneke en piano bij Marjes Benoist. Hij vervolgde zijn studie compositie bij Gilius van Bergeijk en Martijn Padding en behaalde op 25-jarige leeftijd zijn master-diploma klassieke compositie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij volgde ook lessen bij Diderik Wagenaar en Louis Andriessen.

Tijdens zijn studietijd componeerde hij vooral voor grote ensembles. Na zijn eindexamen in 2006 schreef hij een stuk voor 2 piano's in de Suite Muziekweek Raufarhafnarhreppur. Het Nederlands Studenten Kamerorkest voerde zijn opdrachtcompositie Geld, ade, Ich bin dein Müde zes keer uit in april 2007. In het Holland Festival 2007 voerde het Schönberg Ensemble en altvioliste Susanne van Els onder leiding van Reinbert de Leeuw zijn opdrachtcompositie De Schreeuwuijl uit. In de Gaudeamus Muziekweek 2008 klonk zijn saxofoonconcert Draaikomeet voor en met Olivier Sliepen en Ensemble Insomnio. Tijdens de Nederlandse Muziekdagen in november 2008 ging zijn compositie voor fanfare De trein naar Norilsk in première met het Gelders Fanfare Orkest. Voor de 57e tournee van het Nederlands Studenten Orkest in 2009 componeerde hij het werk De Dauwboog.

In 2000/2001 won Reza Namavar de Henriëtte Bosmansprijs voor zijn compositie In principe wel.
In 2017 krijgt hij de eerste Willem Breuker Prijs.

Henriëtte Bosmans Willem Breuker

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Reza Namavar

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer