Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RIEM DE WOLFF

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Riem de Wolff

Periode

15-04-1943 - 12-09-2017

Genre

gitaar, pop, zang

Online

Officiële website

Riem de Wolff

Voordat Riem de Wolff solo platen uitbrengt, vormt hij samen met zijn broer Ruud het zeer populaire, door The Everly Brothers geïnspireerde duo The Blue Diamonds.
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

2004   The Blue Diamonds
2008   Windfall

Biografie Riem de Wolff

Voordat Riem de Wolff solo platen uitbrengt, vormt hij samen met zijn broer Ruud het zeer populaire, door The Everly Brothers geïnspireerde duo The Blue Diamonds.

In bezetting van

The Blue Diamonds   gitaar, zang
The New Diamonds   gitaar, zang

1959 - 1999

The Blue Diamonds scoren grote hits met singles als Oh Carol, Little Ship, Sukiyaki, That'll Be The Day en vooral Ramona.

The Blue Diamonds

2000

Het laatste optreden van The Blue Diamonds is op 3 november in Helmond. Op maandag 18 december overlijdt Ruud de Wolff na een langdurig ziekbed en is het tijdperk van The Blue Diamonds voorbij.

2001

Riem de Wolff maakt met zijn zoon Steffen onder de naam The New Diamonds het album Out Of The Blue.

2004

De Wolff treedt nog regelmatig op met orkestband of begeleid door de band Of Course (voorheen The Curse). Op 4 juli viert hij zijn 45-jarig jubileum met een avond in Het Grote Bos te Doorn, de plek waar The Blue Diamonds ooit begonnen. Op deze avond wordt hij vergezeld door een keur aan Nederlandse en buitenlandse artiesten als The Alessi Brothers, Sandra Reemer, René Shuman & Angel Eye, George Baker, Andy Tielman, Oscar Harris, Trea Dobbs en Saskia & Serge.

Andy Tielman George Baker Oscar Harris René Shuman Sandra Reemer Saskia & Serge Shuman & Angel-Eye The Blue Diamonds Trea Dobbs

2005

Riem de Wolff Riem de Wolff bereidt met Andy Tielman een gezamenlijk concert voor, hun eerste in 45 jaar. Op 29 april wordt De Wolff een koninklijke onderscheiding toegekend tijdens een plechtigheid in de Broederskerk te Zeist. De muzikant krijgt de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Andy Tielman

2006

De cd Back On Track is opgenomen in de studio van The Deans in Liverpool. Op de plaat staan bijdragen van Britse muzikanten, waaronder steelgitariste en zangeres Sarah Jory en John Pettifer van The Deans.

2008

De uitgave Riem De Wolff & Windfall In Concert (augustus) is de eerste dvd van Riem de Wolff. Het betreft een registratie van een concert met de band Windfall in de Flamingo te Rotterdam-Hoogvliet. De Wolff en Windfall spelen zowel hits van The Blue Diamonds hits als tracks van De Wolff meest recente album.

Windfall

2017

Eind oktober 2017 zou Riem de Wolff starten met een korte theatertournee. Zover kwam het niet. Begin september wordt hij tot tweemaal toe getroffen door een hersenbloeding waarna hij overlijdt op 12 september 2017 op 74-jarige leeftijd.

Discografie Riem de Wolff

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Riem de Wolff

Audio/Video Riem de Wolff

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer