Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RIGHT DIRECTION

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1989 - heden

Genre

hardcore

Right Direction

Maastrichtse hardcoreformatie rond zanger Dave Reumer. De groep valt in 1996 uit elkaar, maar wordt het jaar daarop weer opgericht.
Volledige biografie...

Bezetting

Chris Immekeppel   drums
Daniel Immekeppel   basgitaar
Maurice Gijsbers   gitaar
Boris Wouters   gitaar
Dave Reumers   zang

Overige muzikanten

Richard Bruinen   drums

Genoemd in de biografie van

1994   Backfire!
1995   $400 Suits
1996   Tech-9

Biografie Right Direction

Maastrichtse hardcoreformatie rond zanger Dave Reumer. De groep valt in 1996 uit elkaar, maar wordt het jaar daarop weer opgericht.

1989

De vijf leden richten Right Direction in augustus op. Een maand later al volgt het eerste optreden in Maastricht.

1990

Dat de band zowel hardcore als metal-liefhebbers aanspreekt blijkt als men in juni optreedt met Gorefest, rond die tijd een brute deathmetal-formatie.

Gorefest

1991

Via het undergroundlabel Worst Of All verschijnen gedurende 1991 twee EP's. Tussendoor treedt het vijftal geregeld op voor een uiteenlopend publiek.

1992

De band treedt op als voorprogramma voor bekendere, Amerikaanse hardcorebands als Yuppicide, Sick Of It All en Coffin Break. Drummer Ritchy Backfire (Richard Bruinen) verlaat de band en speelt enkele jaren later in Backfire!

Backfire!

1993

In juni wordt het debuutalbum How Many More Lies uitgebracht. Het brengt Right Direction in het voorprogramma van Excel. Daarna volgt een tournee door Europa met Yuppicide.

1994

Na wat maanden van betrekkelijke rust verschijnt een split-EP met Beowulf uit Californië. Right Direction treedt in Duitsland op met Madball en Bruisers. Aan het eind van het jaar bevindt de band zich in de studio voor opnamen van de tweede cd.

1995

In januari is All Of A Sudden een feit. Aansluitend tourt de groep met Warzone. In het najaar volgt een twee maanden durende tournee door Europa met Slapshot en Bitter. Daarna heft Reumers Right Direction op om $400 Suits te beginnen. Gitarist Maurice Gijsbers richt Demon Jokers Junior op.

$400 Suits Demon Joker Junior

1996

Right Direction ligt gedurende dit jaar stil. Van $400 Suits verschijnt de cd Never Give What You Can't Take Back. Demon Joker Junior is in dit jaar goed voor een EP en het volledige album Once In A Blue Moon. Beide bands kunnen rekenen op goede kritieken uit de hardcorewereld. Lighttown Records, een label uit Eindhoven, brengt een compilatie-cd uit met eerder uitgebrachte singles, enkele covers en livetracks.

1997

In mei komt Right Direction weer bij elkaar om aan nieuw materiaal voor de band te werken. $400 Suits en Demon Joker Junior worden opgeheven. Vanaf november treden de Maastrichtenaren weer bijna wekelijks op.

1998

Op 20 april wordt de derde cd To Right The Wrong uitgebracht. Right Direction belandt daarmee onder meer op het skatefestival dat onderdeel uitmaakt van Dynamo Open Air. Eind '98 betrekt zanger Dave Reumers de studio met ex-$400 Suits gitarist Chris Gijselaers voor opnamen van een akoestisch album in de stijl van Willie Nelson en Johnny Cash.

1999

Op 20 maart pleegt Ritchy Backfire (Richard Bruinen) zelfmoord. Hij was tussen 1989 en 1992 de drummer van Right Direction. Zijn dood is een grote klap voor de bandleden. De cd Whispers Of A Wanted Man van Reumers project Ultimatum verschijnt in het voorjaar. Zijn activiteiten met Right Direction gaan echter ook door. Zo wint de band de popprijs van Limburg, waardoor op de dertigste editie van Pinkpop kan worden gespeeld en tijdens de finale van de Grote Prijs van Nederland.

2000

In 2000 wordt het album "Bury the Hatchet" uitgebracht. De cd verschijnt eerst via het Belgische label "I Scream Records" waarna Bury The Hatchet al snel wordt opgepikt door het beroemde Amerikaanse Victory Records die de cd wereldwijd uitbrengt.

2001

Right Direction werkt in de lente aan het album Beyond The Beyonds. Ook van Demon Joker Junior, de andere band van gitarist Gijsbers, staat een tweede album in de planning.

2002

Beyond The Beyonds wordt unaniem lovend ontvangen in de muziekpers. Het levert de groep ondermeer een tweede Europese tournee op samen met de band Slapshot.

Discografie Right Direction

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Right Direction

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer