Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RO & PARADISE FUNK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Ro & Paradise Funk

Periode

1995 - 1998

Genre

funk

Ro & Paradise Funk

Funkband rond voormalig Gotcha!-voorman Ronald Krom alias Robadope Ro. Strandt als de twee goed ontvangen albums geen hitsucces opleveren.
Volledige biografie...

Bezetting

Manuel Hugas   basgitaar
Martijn Bosman   drums
Nico Brandsen   toetsinstrumenten
Ro Krom   gitaar, zang

Overige muzikanten

Rudi de Graaff   conga, percussie
Arnold Smits   gitaar

Genoemd in de biografie van

1993   Manuel Hugas
1994   De Raggende Manne
1994   Ro Krom
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Ro & Paradise Funk

Funkband rond voormalig Gotcha!-voorman Ronald Krom alias Robadope Ro. Strandt als de twee goed ontvangen albums geen hitsucces opleveren.

1995

Ro & Paradise Funk Na zijn vertrek bij Gotcha!, een bezinningsperiode, enkele optredens als DJ in Tokio en een kort verblijf in De Raggende Manne richt Ronald Krom de groep Ro & Paradise Funk op. Het debuutalbum, waarop Thijs Vermeulen bas speelt en ook gitarist Arnold Smits deel van de band uitmaakt, wordt goed ontvangen en de band toert uitgebreid in het clubcircuit, waar veel fans van het oude Gotcha! nieuwsgierig komen kijken. Ook verschijnen er drie singles, maar die halen geen van alle de tip- of de hitparade.

De Raggende Manne Gotcha

1997

Aanvankelijk kent Ro & Paradise Funk steeds wisselende bezettingen. In de voorbereiding op het tweede album ontstaat echter een stabiele samenstelling, met oud-Gotcha!-drummer Martijn Bosman, bassist Manuel Hugas (ook actief in Candy Dulfer's Funky Stuff) en toetsenist Nico Brandsen (eveneens actief bij Akkerman, maar ook in de band van Marco Borsato). Deze laatste heeft een eigen studio en speelt een belangrijke rol in de totstandkoming van het album Baby. Ook deze cd wordt enthousiast ontvangen: de recensies zijn prima en de eerste reacties van de radio ook. De single Daydreaming wordt veel gedraaid maar dringt echter niet tot de hitlijsten door. Vervolgens slaat het noodlot toe. Door een hardnekkige hernia moet Ro een tijd lang rustig aan doen en komt Paradise Funk op een laag pitje te staan.

Candy Dulfer Jan Akkerman Marco Borsato

1998

Van Ro & Paradise Funk verschijnt de single Out Of My Head. Deze gaat echter vrijwel onopgemerkt voorbij. Paradise Funk gaat terziele wegens ernstige gezondheidsproblemen van Ro. Polydor wordt overgenomen door Universal en ontbindt het contract. Ro raakt betrokken bij de hit gabberformatie Hakkûhbar en is mede auteur van een rijtje top tien hits. Hij volgt in Engeland een cursus voor professionele songschrijvers en verricht de nodige scouting-werkzaamheden voor PolyGram. Ook schrijft hij reclametunes en liedjes voor anderen. Hij speelt zowel in Fatfunk & Nicotine (1998-1999), de Otis Redding Revue (1998), De Raskals als in de begeleidingsband van Daniël Bossevain. Nico Brandsen stapt over naar de band van Ilse DeLange. Hugas en Bosman concentreren zich op hun werk bij de Akkerman band.

De Raskals Hakkûhbar Ilse DeLange Otis Redding Revue

2001

Ro drumt mee in de rondom toetsenist Nico Brandsen geformeerde band Fishpot waarin ook leden van Sjako! zitten. Hij is daarnaast drummer en zanger in De Grote Muf (met ondermeer Bob Fosko van Raggende Manne), drummer in de begeleidingsband van Eddy Zoëy en onderdeel van Kor en die Amigo's en Drums United.

De Grote Muf Drums United Fishpot Sjako!

2002

In april wordt een demo verspreid van de band Olabola. De band noemt de mengeling van stijlen Breakbeat Soul. Rudi de Graaff en Ro Krom spelen live mee tijdens enkele liveoptredens van Junkie XL.

Junkie XL OLaBOLA

Discografie Ro & Paradise Funk

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Ro & Paradise Funk

Audio/Video Ro & Paradise Funk

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer