Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROB PETERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

06-06-1955 - heden

Genre

drums, jazz

Rob Peters

Rob Peters is van 1974 tot 1983 actief als drummer op de Nederlandse jazzpodia. Hij speelt hardbop tot free jazz met onder meer Wilbur Little, Noah Howard, Burton Greene, Charlie Green, Hod O'Brian, Ronald Snijders en Rosa King.
Volledige biografie...

Instrumenten

drums

Genoemd in de biografie van

1978   Burton Greene
1980   Rosa King & Upside Down

Biografie Rob Peters

Rob Peters is van 1974 tot 1983 actief als drummer op de Nederlandse jazzpodia. Hij speelt hardbop tot free jazz met onder meer Wilbur Little, Noah Howard, Burton Greene, Charlie Green, Hod O'Brian, Ronald Snijders en Rosa King.

In bezetting van

Bunker Sextet   drums
Rosa King & Upside Down   drums

1955 - 1977

Rob Peters (Amsterdam, 6 juni 1955) zit op een muziekschool in Amstelveen. Hij krijgt zijn eerste lessen van drummer Frans Smit (o.a. Brainbox) en studeert vervolgens bij jazzdrummer John Engels en klassiek slagwerker Maarten van der Valk. Peters volgt workshops bij Nedly Elstak. In 1975 staat hij met Loek Dikkers Workshop op het Laren jazzfestival. In 1977 speelt hij in het kwintet van saxofonist Harvey Wainapel.

Brainbox John Engels Nedly Elstak

1978 - 1983

De drummer speelt met onder anderen Martin van Duynhoven, trompettist Earl Cross en trombonist Marty Cook & The NY Sound Explosion (o.a. Bimhuis 16 augustus 1979) en maakt deel uit van verschillende groepen: Wilbur Little Quartet (1978-1980), Noah Howard Quartet (1979), Burton Greene Trio (1978-1979), Charlie Green Sextet (1978-1979), Bunker Sextet (1979-1980) en Rosa King & Upside Down (1980-1982). In het sextet van de Amerikaan Charlie Green (trompet, bugel) zitten ook pianist Willem Kühne, saxofonist Harvey Wainapel en bassist Jacques Schols. Naast eigen composities worden stukken gespeeld van onder anderen Herbie Hancock, Miles Davis en Wayne Shorter. Rob Peters is te horen op het album Structures (1978) van Burton Greene. Op het album So Far To Go (1980) van Rosa King & Upside Down wordt Rob Peters' naam foutief gespeld als Robbie Peter. De drummer begeleidt Nederlandse en buitenlandse jazzmuzikanten tijdens optredens op voornamelijk jazzfestivals. Hij deelt in Amsterdam het podium met Joe Lee Wilson (1979), Willem Breuker (1979) en Archie Shepp (1980). Op het Hammerveld Jazzfestival in Roermond speelt hij in 1978 met baritonsaxofonist Pepper Adams en trombonist Kai Winding. In 1980 staat hij met het Nico Bunink Quartet in Antwerpen. Peters verblijft in 1981 en 1982 in New York waar hij regelmatig deelneemt aan sessies in jazzclubs.

Bunker Sextet Burton Greene Martin van Duynhoven Nico Bunink Rosa King & Upside Down Willem Breuker

Discografie Rob Peters

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Rob Peters

Audio/Video Rob Peters

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer