Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROB VAN DE WOUW

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Rob van de Wouw in 2009

Periode

1975 - heden

Genre

jazz, jazzdance, trompet

Online

Officiële website

Rob van de Wouw

Rob van de Wouw is een Nederlandse trompettist. In 2007 komt zijn debuutalbum Reboot Your Soul uit waarop een mix van jazz, funk en soul te horen is.
Volledige biografie...

Instrumenten

trompet

Genoemd in de biografie van

2007   Martijn Vink
2008   Sensuàl

Biografie Rob van de Wouw

Rob van de Wouw is een Nederlandse trompettist. In 2007 komt zijn debuutalbum Reboot Your Soul uit waarop een mix van jazz, funk en soul te horen is.

In bezetting van

B&W Quintet   componist, producer, trompet
I Compani   trompet
New Rotterdam Jazz Orchestra   trompet
Sinas   trompet
Tasha's World   trompet

1975 - 2003

Rob van de Wouw wordt geboren in 1975 te Esbeek, Noord-Brabant. Op zijn achttiende luistert hij bij een vriend voor het eerst naar jazzplaten en besluit de trompet te leren bespelen. Hij is zo enthousiast over het instrument dat hij naast zijn studie aan de HTS met een opleiding aan het conservatorium Rotterdam begint. In 2002 vormt hij zijn eerste kwintet samen met Louk Boudesteijn; het B&W Quintet.

B&W Quintet

2003 - 2005

In 2003 studeert Van de Wouw af aan het conservatorium. Hij is betrokken bij de oprichting van het Rotterdam Jazz Orchestra, een bigband later bekend als New Rotterdam Jazz Orchestra. In 2005 komt hun eerste album uit waarop de trompettist verschillende solo's voor zijn rekening neemt.

New Rotterdam Jazz Orchestra

2006 - 2007

Van de Wouw begint de Urban Jazz Sessions in de Rotterdamse club Rotown. Hij wil graag jazz toegankelijk maken voor een breder publiek en speelt in de sessies met muzikanten uit de soul, hiphop en R&B. Deze avonden zijn de inspiratie voor zijn debuutalbum Reboot Your Soul uit 2007. Op het album spelen Van de Wouw en anderen zijn composities, drie nummers worden gezongen door Ivar Vermeulen. Het album wordt geprezen om de creatieve mix van jazz, funk en soul. In juli 2007 staat hij op het North Sea Jazz Festival.

Ivar

2008 - 2010

Van de Wouw speelt onder andere op The Hague Jazz en start een theatertour die eindigt in 2009. Zijn tweede album Tunnelvision is geproduceerd door Mark de Clive-Lowe, een Britse specialist in nu-jazz en broken beats. Het album wordt in 2010 bekroond met een Edison Jazzism Publieksprijs.

2013

Nadat het een tijdje stil is geweest rond soloprojecten van de trompettist komt in 2013 het album Neon uit. Het wordt uitgebracht bij het vooruitstrevende Scandinavische label Jazzland. Het album krijgt lovende kritieken in binnen- en buitenland en wordt genomineerd voor een Edison Jazz.

Discografie Rob van de Wouw

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Rob van de Wouw

Audio/Video Rob van de Wouw

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer