Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROB VAN DEN BERG

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1950 - heden

Genre

hedendaags

Biografie Rob van den Berg

Rob van den Berg werd geboren op 17 augustus 1950 te Ammerstol. Opleiding In 1976 is hij afgestudeerd aan het conservatorium te Utrecht. In 1981 kreeg hij een beurs om een jaar in Amerika te studeren (filmcompositie) aan het Berkley College of Music in Boston. Activiteiten en composities Van 1974 tot 1977 schreef hij ...
Volledige biografie...

Biografie Rob van den Berg

1950

Rob van den Berg werd geboren op 17 augustus 1950 te Ammerstol.


Opleiding

In 1976 is hij afgestudeerd aan het conservatorium te Utrecht. In 1981 kreeg hij een beurs om een jaar in Amerika te studeren (filmcompositie) aan het Berkley College of Music in Boston.

Activiteiten en composities
Van 1974 tot 1977 schreef hij muziek voor theaterproducties van Toneelgroep Sater uit Amsterdam. Daarnaast schreef hij vanaf 1976 muziek voor theaterproducties van Toneelgroep Globe en (tot 1979) voor meerdere filmproducties van het Amsterdams Stadsjournaal. In 1979 schreef hij de muziek bij een film voor het Amsterdams Historisch Museum Dit is het begin (uitgezonden door de VARA). In 1979 werd Rob van den Berg ('mede ') artistiek leider van de theatergroep KIP en schreef hij voor deze groep muziek voor alle producties tot 1985. Voorts schreef hij muziek bij het toneelstuk Omzien in wrok van John Osborne, muziek bij een productie van De IJsbreker Blue Eyes of Meters Macht en een herdenkingsopera voor Stichting Grand Théatre Producties te Groningen voor 4 solisten en tegenstemmen en ensemble Opera 45. Sinds 1989 werkt hij als tv-regisseur van muziekprogramma’s voor diverse omroepen, zoals North Sea Jazz Festival, Mahlerfeest Amsterdam, Gergiev Festival Rotterdam, de Nieuwjaarsconcerten van het Nederlands Blazers Ensemble in het Concertgebouw van Amsterdam en de Matthäus Passie van de Nederlandse Bachvereniging in de Grote Kerk in Naarden.

Rob van den Berg

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Rob van den Berg

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer