Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROBERT LEROY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Robert Leroy in 2010

Periode

1971 - heden

Genre

amusementsmuziek, Nederlandstalig, zang

Online

Officiële website

Robert Leroy

Robert Leroy is een Amsterdamse zanger van levensliederen en Nederlandstalige meezingers. De voormalige taxichauffeur is een bekend gezicht in het feesten- en partijencircuit. In oktober 2006 heeft hij zijn eerste mijlpaal: optreden als headliner in de Heineken Music Hall.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Biografie Robert Leroy

Robert Leroy is een Amsterdamse zanger van levensliederen en Nederlandstalige meezingers. De voormalige taxichauffeur is een bekend gezicht in het feesten- en partijencircuit. In oktober 2006 heeft hij zijn eerste mijlpaal: optreden als headliner in de Heineken Music Hall.

1991 - 2002

Robert Leroy begint op zeventienjarige leeftijd te zingen op het Rembrandtplein. Hij werkt zich op tot bekend artiest in Amsterdamse kroegen (waaronder La Bastille op de Lijnbaansgracht) en het feesten- en partijencircuit. Daarnaast is hij te zien tijdens grote evenementen: hij zingt vanaf de middenstip van het Olympisch stadion voor aanvang van de voetbalinterland Ajax-AC Milan, hij treedt op tijdens het Jordaanfestival en maakt deel uit van de Radio 10 Wintertour door Oostenrijk. Hij organiseert optredens in de Escape en theaterconcerten in de Meervaart in Amsterdam-Osdorp waar hij terzijde wordt gestaan door speciale gasten als Anita Meyer, CB Milton, Tatjana en Ten Sharp. Leroy is de eerste artiest die een concert verzorgt in het Pepsi Stage Theater naast de Amsterdam ArenA. Het concert is uitverkocht. Het eerste, titelloze album van Robert Leroy staat in 1995 zeventien weken lang in de Albumlijst.

Anita Meyer CB Milton Tatjana Ten Sharp

2003 - 2005

Leroy brengt in 2003 de singles Bel Me Niet Meer Op en Zonder Jou uit. Op kerstavond treedt de zanger op met een totaalprogramma in het Okura Hotel te Amsterdam, begeleid door het orkest van Dolf de Vries en met een gastoptreden van Laura Fygi. In 2004 staat hij met het programma 100% Robert voor een uitverkochte zaal Challenge in Hoofddorp. In juni van dat jaar verschijnt zijn single Salsa. Het plaatje wordt uitsluitend via internet verkocht. Op 25 en 26 oktober geeft hij concerten in de Schouwburg Amstelveen. In 2005 neemt hij een volgend album op in de studio van Hans Aalbers Recording, de studio waar ook André Hazes platen heeft opgenomen. In november geeft de zanger het concert Robert Leroy Dance In The Old Fashioned Way in de ballroom van Claus Event Center te Hoofddorp waar hij het optreden afwisselt met een modeshow.

André Hazes Laura Fygi

2006

Het album Opnieuw Met Jou bevat onder meer een duet met Lange Frans (Laat Mij Maar Gaan) en een duet met Alma Nieto (Nog Een Keer). Met medewerking van zijn vrouw Sacha en zijn schoonvader/manager Jules Theeboom organiseert Leroy in oktober een eigen avond in de Heineken Music Hall, een eerste mijlpaal in de carrière van de zanger. Door een foutje met de belichting zijn is de registratie van het concert ongeschikt om als dvd uit te brengen.

Lange Frans & Baas B

2007

Naar aanleiding van het concert in de Heineken Music Hall wordt Leroy benaderd door presentatrice Lucille Werner met de vraag of hij een lied wil opnemen voor haar populaire televisiespel Lingo. Het resultaat is Hee Hoo Lingo. De volgende single Zeg Me, Zeg Me is een bewerking van het nummer Sempre Sempre van Andrea Bocelli. De Nederlandse tekst is van John Burgemeester. Zeg Me, Zeg Me is enkel te verkrijgen als download vanaf de website van Robert Leroy. Vanwege de geboorte van zijn tweede zoon Senny Marco op 14 maart doet de zanger het in de rest van het jaar rustiger aan. Eind mei reist hij met zijn collega en vriend Maurice Kroon naar Las Vegas om inspiratie op te doen bij onder andere een show van Barry Manilow.

2008 - 2009

De single Jij Leeft In Mij (2008) is een productie van John van Katwijk. Robert Leroy werkt met Van Katwijk aan het album Hart Zonder Huis. Het eerste concert van Leroy in 2008 is op 28 maart in Partycentrum De Meijert in Mijdrecht begeleid door de band Tilt. Op 29 april 2009 neemt de zanger deel aan de zeventiende editie van Nacht Van Oranje in Ahoy'. Een van de grote soloconcerten van Leroy in 2009 is op 19 augustus met de show Robert Leroy Aan Zee in Beachclub Bloomingdale aan het strand van Bloemendaal aan Zee. Vanaf 12 november morgen gaat de zanger weer van start met Robert Leroy & Friends waarbij hij elke donderdag in de Amsterdamse kroeg Jantjes Verjaardag optreedt en diverse gasten ontvangt/ Zijn eerste gast is Frans Frederiks alias Lange Frans met wie hij een jaar eerder het duet Laat Mij Maar Gaan. Leroy figureert met zijn kinderen en andere bekende vaders in de videoclip van Me Boy van Yes-R, Ali B en Lange Frans.

Ali B John van Katwijk Lange Frans Yes-R

2010 - 2011

Robert Leroy in 2010 Geïnspireerd door de shows in Las Vegas van zijn idool Barry Manilow start Robert Leroy zijn eigen nachtclubshow. De opening van Club-Leroy vindt op 15 mei 2010 plaats in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk . De avond is aangekleed in een nostalgische galastijl inclusief diner. De zanger wordt begeleid door een big band onder leiding van Ron van der Tak en ontvangt als gasten de zangeressen Patricia Paay en Glennis Grace en acteur/zanger Mike Weerts (bekend van de series Onderweg Naar Morgen en Van Speijk). Op het programma staat onder meer muziek van de Canadese zanger Michael Buble en Elvis Presley en liedjes uit het American Songbook van Frank Sinatra, Barry Manilow en Paul Anka. Aan het eind van zomer 2010 komt de single Que Je T'Aime dankzij downloads binnen op 33 in de Dutch Single Top 100. In januari 2011 start officieel de samenwerking tussen Robert Leroy en Volendam Music. Vanwege aanhoudende stemproblemen is Leroy genoodzaakt zijn Pré Summer Concert op 16 mei 2011 in Panama in Amsterdam te annuleren. Een maand later gaat de zanger onder het mes voor een amandeloperatie.

Glennis Grace Patricia Paay

Discografie Robert Leroy

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Robert Leroy

Audio/Video Robert Leroy

Video Robert Leroy

Robert Leroy bij Mooi wee...
Robert Leroy bij Mooi weer de Leeuw
Robert Leroy bij Barend e...
Robert Leroy bij Barend en van Dorp
Robert Leroy Slaap ik bij...
Robert Leroy Slaap ik bij jou
Robert Leroy - Que Je Taime
Robert Leroy - Que Je Taime
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Robert Leroy Slaap ik bij jou

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer