Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROBERT STRATING

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Robert Strating in 1988

Genre

amusementsmuziek, arrangeur, componist, easy listening, instrumentaal, piano, producer, toetsinstrumenten

Online

Officiële website

Robert Strating

Componist, arrangeur, producer en toetsenist Robert Strating stort zich na zijn studie aan het conservatorium vanaf 1980 op het professionele muziekleven. Via André Hazes komt hij in contact met Tonnie Leroy met wie hij hits schrijft voor onder meer Corry Konings (Je Bent Voor Mij De Man) en de herkenningsmelodie ...
Volledige biografie...

Instrumenten

arrangeur, componist, piano, producer, toetsinstrumenten

Biografie Robert Strating

Componist, arrangeur, producer en toetsenist Robert Strating stort zich na zijn studie aan het conservatorium vanaf 1980 op het professionele muziekleven. Via André Hazes komt hij in contact met Tonnie Leroy met wie hij hits schrijft voor onder meer Corry Konings (Je Bent Voor Mij De Man) en de herkenningsmelodie van Zoals U Wenst, Mevrouw, de televisieshow van André Hazes uit 1984. Hij wordt derde bij het AVRO-programma Nieuwe Oogst met het zelf geschreven Janro. Het nummer wordt door Phonogram uitgebracht en is lange tijd iedere avond voor aanvang van het journaal te horen. Vanuit zijn vaste studio in Hollandsche Rading schrijft Strating meer herkenningsmelodieën voor televisieprogramma's, waaronder Medisch Centrum West (hitsingle Maladie d'Amour), Ter Land Ter Zee En In De Lucht en herkenningstune van de Tros. Strating werkt met onder anderen Gordon, Piet Souer, Hans van Hemert, Peter van Asten, Wil Hoebee, Brian Haughton en Eddy Ouwens en schrijft muziek voor artiesten als Gert & Hermien, Anny Schilder en Benny Neyman. Hij brengt bij onder meer Arcade en Phonogram eigen pianoplaten uit met instrumentale sfeermuziek en romantisch repertoire. De toetsenist geeft ook concerten in het buitenland, waaronder optredens in Taiwan en Zuid-Korea.

Discografie Robert Strating

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Robert Strating

Audio/Video Robert Strating

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer