Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROBERT VAN HEUMEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

robert van heumen

Periode

1968 - heden

Genre

componist, elektronica, elektronische muziek en computermuziek, hedendaags, sampler

Online

Officiële website

Robert van Heumen

Robert van Heumen is een elektronische muzikant-componist die met behulp van een uitgebreid laptop-instrument hyper-dynamische elektro-akoestische muziek maakt. Als muzikant is live-sampling zijn belangrijkste instrument. Met een joystick en andere tactiele controllers wordt live opgenomen geluid op een fysieke, non-lineaire maar toch zeer verhalende manier gemanipuleerd. Van Heumen is voortdurend ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, elektronica, sampler

Genoemd in de biografie van

2006   Anne La Berge

Biografie Robert van Heumen

Robert van Heumen is een elektronische muzikant-componist die met behulp van een uitgebreid laptop-instrument hyper-dynamische elektro-akoestische muziek maakt. Als muzikant is live-sampling zijn belangrijkste instrument. Met een joystick en andere tactiele controllers wordt live opgenomen geluid op een fysieke, non-lineaire maar toch zeer verhalende manier gemanipuleerd. Van Heumen is voortdurend op zoek naar nieuwe strategieën voor live-sampling en voor de perfecte balans tussen vrije improvisatie en gestructureerde muziek. De laptop wordt gebruikt op een instrumentele, tactiele manier en maakt daardoor een directe connectie tussen actie en geluid, net als bij een akoestisch instrument. Het instrument wordt zowel live gebruikt als in de studio om het geluidsmateriaal voor fixed-media werk te genereren.

In bezetting van

Shackle   computer, elektronica, sampler
Voer   sampler

Discografie Robert van Heumen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Robert van Heumen

Audio/Video Robert van Heumen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer