Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROBIN BERLIJN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Robin Berlijn

Periode

03-04-1971 - heden

Genre

gitaar, rock, zang

Online

Officiële website

Robin Berlijn

Robin Berlijn behoort tot de beste rockgitaristen van ons land. Eind jaren tachtig start hij zijn carrière als gitarist in Fatal Flowers. Vanaf de jaren negentig is hij op albums te horen van onder anderen Bettie Serveert, Wally Tax, Kopna Kopna, Claw Boys Claw en Wende Snijders. Sinds 2001 maakt ...
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1988   Fatal Flowers
1998   Richard Janssen
2001   Ellen ten Damme
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Robin Berlijn

Robin Berlijn behoort tot de beste rockgitaristen van ons land. Eind jaren tachtig start hij zijn carrière als gitarist in Fatal Flowers. Vanaf de jaren negentig is hij op albums te horen van onder anderen Bettie Serveert, Wally Tax, Kopna Kopna, Claw Boys Claw en Wende Snijders. Sinds 2001 maakt hij deel uit van de band van Ellen ten Damme en vanaf 2008 speelt hij bij Kane. Daarnaast heeft hij zijn eigen band 13.

In bezetting van

13   gitaar, zang
Ellen ten Damme   gitaar
Fatal Flowers   gitaar
Johan   gitaar
Kane   gitaar
Moke   gitaar
Sky Pilots   gitaar

1988 - 1990

Robin Berlijn (Den Haag, 3 april 1971) laat voor het eerst van zich horen wanneer hij als zeventienjarige eind jaren tachtig toetreedt tot de rockband Fatal Flowers, destijds een van de belangrijkste exponenten van de zogeheten 'Amsterdamse gitaarschool'. Met hen treedt hij veel op in het Nederlandse clubcircuit, tourend door Europa en enkele malen in New York. De legendarische Mick Ronson produceert hun laatste album Pleasure Ground.

Fatal Flowers

1991 - 1994

Berlijn verhuist naar Londen waar hij met diverse bands speelt en onder andere meedoet op het album Walking The Reeperbahn, het solodebuut van ex-Wishbone Ash bandlid Martin Turner.

1995 - 2000

Terug in Amsterdam richt hij samen met Henk Jonkers en Dick Brouwers het punkbluesrocktrio 13 op, waarin hij naast gitaar ook de zang voor zijn rekening neemt. Bij Electrolux, de voorloper van Excelsior Recordings, verschijnt een single. Berlijn is te horen op het album Will-O-The-Wisp van Claw Boys Claw. Hij maakt deel uit van The Blind Dogs, de band van Wally Tax.

13 Claw Boys Claw Wally Tax

2001 - 2010

Berlijn speelt in deze periode als gastgitarist met verschillende bands en artiesten, zoals Bettie Serveert, Kopna Kopna, The Wild Romance, Wende Snijders, maar ook de buitenlandse singer-songwriters Shannon Lyon en Sam Lapides. Vanaf 2001 wordt Berlijn de vaste gitarist van Ellen ten Damme. Met haar speelt hij enorm veel: in clubs, theaters, op festivals en met veel succes op De Parade, elektrisch met haar eigen band, in akoestische setting, met bigbandorkest, met de Duitse rocker Udo Lindenberg en met jazzpianist Michiel Borstlap. Berlijn produceert de cd Impossible Girl van Ellen ten Damme en zijn compositie Daar Waar Jij Wil Zijn staat op haar eerste Nederlandstalige album Durf Jij. De gelijknamige theatershow wordt zeer lovend ontvangen en voert hen door meer dan tachtig theaters. Hij schrijft de filmmuziek voor de documentaire die over Ten Damme verschijnt, As I Was Wondering... waarvoor zij de EECB Nathwani Prize ontvangt in Barcelona. In 2006 beleeft autodidact Berlijn een muzikaal hoogtepunt met High Speed Train, een eigen compositie voor elektrische gitaar en symfonieorkest dat hij met het Noord Nederlands Orkest uitvoert op het Noorderzon Festival in Groningen. Vanaf 2008 speelt de gitarist ook bij Kane en is hij te horen op hun cd No Surrender. Najaar 2010 komt het langverwachte debuut van 13 uit bij Excelsior Recordings.

13 Bettie Serveert Ellen ten Damme Kane Kopna Kopna Michiel Borstlap Noord Nederlands Orkest Wende

2011

Berlijn schrijft de muziek voor de documentaire 'Beer is cheaper than therapy' van Simone de Vries, die eind november op het IDFA in Amsterdam in première gaat.

2015

Berlijn voegt zich bij Moke nadat gitarist Phil Tilly de band heeft verlaten.

Discografie Robin Berlijn

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Robin Berlijn

Audio/Video Robin Berlijn

Video Robin Berlijn

13
13
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
13

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer