Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROBIN VAN VLIET

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1961 - heden

Genre

achtergrondzang, gitaar, orgel, percussie, piano, sampler, sessiemuzikanten, toetsinstrumenten

Robin van Vliet

Robin Van Vliet studeert aan het conservatorium en geeft diverse workshops. Hij tourt eenmalig met de rockzangeres Anouk. Hij is bandlid van Slagerij van Kampen en van de gelegenheidsformatie The Secret Combination.
Volledige biografie...

Instrumenten

achtergrondzang, gitaar, orgel, percussie, piano, sampler, toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

2005   Racoon

Biografie Robin van Vliet

Robin Van Vliet studeert aan het conservatorium en geeft diverse workshops. Hij tourt eenmalig met de rockzangeres Anouk. Hij is bandlid van Slagerij van Kampen en van de gelegenheidsformatie The Secret Combination.

In bezetting van

Anouk   toetsinstrumenten
Media   gitaar, toetsinstrumenten
Slagerij Van Kampen   percussie, sampler
The Combination   achtergrondzang, orgel, piano

1961

Robin van Vliet wordt geboren op 25 januari 1961 in Zeist.

1976

Robin zit thuis urenlang te experimenteren met allerlei instrumenten. Op de middelbare school zit hij in verschillende bandjes. Van Vliet is een multi-instrumentalist, maar hij speelt voornamelijk toetsen en gitaar.

1983 - 1987

In 1983 woont Robin van Vliet in Groningen waar hij in de band Media speelt. In 1985 doen ze mee aan de Grote Prijs. Hoewel de groep de finale niet haalt, is platenmaatschappij Sony onder de indruk en biedt een contract aan. Media speelt veel in het clubcircuit, maar de drie singles die worden uitgebracht doen niets. De band houdt de eer aan zichzelf en in 1987 valt Media uiteen.

Media

1991 - 1996

Aan het conservatorium in Rotterdam begint hij met de opleiding popdocent. Ondertussen schrijft hij veel songs en zit uren in de studio materiaal op te nemen. Niets daarvan verschijnt echter op plaat. Hij verdient zijn geld met het geven van workshops.

1997

Slagerij van Kampen zoekt een veelzijdig muzikant die de nummers meer kleur moet geven. Met loops en samples steekt hij Slagerij van Kampen in een modern jasje en wordt hij vast bandlid.

Slagerij Van Kampen

2000

Van Vliet zit net bij de band of Slagerij van Kampen ontvangt een Edison voor het album Add Up To Actual Size. Naast Slagerij van Kampen gaat hij spelen in de gelegenheidsformatie The Secret Combination. De formatie ontstaat tijdens opnamesessies van singer-songwriter Jeff Mitchell. De basis wordt gevormd door Wilmer Wolf (gitaar), Chip Visser (basgitaar) en Toni Peroni (drums). Van Vliet complementeert de countryrockband en bijna gelijktijdig komt ook René van Barneveld (ex-Urband Dance Squad) de gelederen versterken.

The Combination

2001

In april verschijnt het debuutalbum van de band: Introducing….The Secret Combination. De plaat wordt door de pers lovend ontvangen. Rockzangeres Anouk heeft in het voorjaar haar bandje ontslagen, maar wil in de zomer van 2001 wel op tournee. Robin van Vliet wordt gevraagd de toetspartijen voor zijn rekening te nemen. Het blijft bij een eenmalige samenwerking met de rockzangeres.

Anouk

2002

Slagerij van Kampen bestaat twintig jaar. Het jubileum wordt gevierd met het dubbel live-album The Road Travelled. Van Vliet doet daarnaast een gastoptreden met de rockband Fools Fatal op Bospop.

2003

In 2003 produceert hij het album Twelve van de Nederlandse band Flamin' Stars die de plaat in eigen beheer uitbrengt. In de zomer van 2003 verschijnt het tweede album van The Secret Combination: Code Of Mercy. In het seizoen 2003 - 2004 tourt hij met Slagerij van Kampen.

2004

De Utrechtse band The Yearlings brengt het album Utrecht uit. Robin van Vliet werkt als sessiemuzikant mee aan het album. In het najaar verschijnt het nieuwe album van Slagerij van Kampen met als titel [I.D].

The Yearlings

2005

Van Vliet levert bijdragen op toetsen aan het album Another Day van Racoon.

Racoon

Discografie Robin van Vliet

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Robin van Vliet

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer