Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROCHELLE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Rochelle in 2011

Periode

20-03-1992 - heden

Genre

pop, zang

Online

Officiële website

Rochelle

Zangeres Rochelle Perts (Helmond, 20 maart 1992) is op 10 juni 2011 op 19-jarige leeftijd winnares van de finale van X Factor 2011. Daarna heeft ze succes met haar eerste twee singles. Een samenwerking met de dj's van Yellow Claw levert haar in 2013 een hit op. In 2016 scoort ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

2012   Fluitsma & Van Tijn
2013   Yellow Claw

Biografie Rochelle

Zangeres Rochelle Perts (Helmond, 20 maart 1992) is op 10 juni 2011 op 19-jarige leeftijd winnares van de finale van X Factor 2011. Daarna heeft ze succes met haar eerste twee singles. Een samenwerking met de dj's van Yellow Claw levert haar in 2013 een hit op. In 2016 scoort ze weer solo met het nummer 'All Night Long'.

2011 - 2012

Rochelle in 2011 Zangeres Rochelle Perts (Helmond, 20 maart 1992) is op 10 juni 2011 op 19-jarige leeftijd winnares van de finale van X Factor 2011. Ze wint van het trio Adlicious met onder meer haar uitvoering van No Air, oorspronkelijk een nummer van Jordin Sparks. Rochelle komt van het Rock City Institute (RCI), een MBO artiestenopleiding in Eindhoven voor iedereen die werkzaam wil zijn in de popmuziekindustrie. Ze doet in 2007 ook mee aan het vierde seizoen van Idols, maar valt af tijdens de theaterronde. Na haar auditie in december 2010 voor het vierde seizoen van X Factor wordt de zangeres tijdens de liveshows gecoacht door Eric van Tijn. Rochelle wint een Fiat 500 en een platencontract bij Sony BMG. Haar debuutsingle No Air behaalt de eerste plaats in de iTunes Store en wordt daarmee binnen een week goud. De tweede single Strong, door haar zelf geschreven samen met Wouter Hardy, belandt op de tweede plaats. Haar debuutalbum You Vs. Me is geproduceerd door Fluitsma & Van Tijn en bevat compostiebijdragen van onder anderen Emeli Sandé, Allan Eshuijs en Robert Pronk (Sabrina Starke). Twee tracks zijn gemixt door de Britse mixer/producer Mike Cave, die eerder samenwerkte met Bob Dylan, Elvis Costello en Noisettes. De single What A Life is geschreven door Ali Tennant en Jon Shave (bekend van onder meer Jessie J).

Fluitsma & Van Tijn

2013

Rochelle is te horen op het nummer 'Shotgun' van dj-collectief Yellow Claw. Het nummer wordt een hit in Nederland en België. De clip wordt op YouTube meer dan 80 miljoen keer bekeken.

Yellow Claw

2016

In februari verschijnt de single 'All Night Long' bij haar eigen label Young Elephants, dat onder de vlag van Cloud 9 opereert. De bijbehorende videoclip wordt opgenomen in Suriname, het geboorteland van haar vader. Voor de single ontvangt ze de Gouden Award.

Discografie Rochelle

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Rochelle

Audio/Video Rochelle

Video Rochelle

Rochelle - All Night Long...
Rochelle - All Night Long (Official Music Video)
X FACTOR 2011 - LIVESHOW ...
X FACTOR 2011 - LIVESHOW 9 - Rochelle 2
X FACTOR 2011 - LIVESHOW ...
X FACTOR 2011 - LIVESHOW 9 - Rochelle 1
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
X FACTOR 2011 - LIVESHOW 9 - Rochelle 2

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer