Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROCKAWAY BOULEVARD

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1977 - 1982

Genre

disco, funk

Rockaway Boulevard

Rockaway Boulevard is een disco- en funkgroep uit Amsterdam die in verschillende bezettingen optreedt en platen maakt. In het oprichtingsjaar 1977 bestaat de vaste kern uit bassist Paul Bagmeyer, gitarist Ton Matthijssen, zangeres Kathy Jackson en de Amerikaanse zanger Omar Dupree (later naar American Gipsy). In latere bezettingen zingen onder ...
Volledige biografie...

Bezetting

Ton Matthijssen   gitaar
Omar Dupree   zang
Paul Bagmeyer   basgitaar
Kathy Jackson   zang

Overige muzikanten

Mildred Douglas   zang
Udell Anderson   zang
Jeff Stradling   orgel, piano
Lance Burton   saxofoon
Maritha Lee   zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1975   Mildred Douglas
1978   American Gypsy
1983   Mai Tai
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Rockaway Boulevard

Rockaway Boulevard is een disco- en funkgroep uit Amsterdam die in verschillende bezettingen optreedt en platen maakt. In het oprichtingsjaar 1977 bestaat de vaste kern uit bassist Paul Bagmeyer, gitarist Ton Matthijssen, zangeres Kathy Jackson en de Amerikaanse zanger Omar Dupree (later naar American Gipsy). In latere bezettingen zingen onder meer Jetty Weels en Mildred Douglas van Mai Tai. De eerste single Boogie Man wordt in 1977 door de Tros verkozen tot Parade-plaat en vervolgens de grootste hit voor Rockaway Boulevard.

Discografie Rockaway Boulevard

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Rockaway Boulevard

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer