Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROI NACHSHON

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

hedendaags

Biografie Roi Nachshon

Roi Nachshon is geboren in 1974 in Jeruzalem, Israël. Hij studeerde compositie aan de Muziek Academie van Jeruzalem, en privé bij de bekende componist Itzhak Sadai. In 2001 kwam hij naar Nederland en vervolgde zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Gilius van Bergeijk en Martijn Padding. Zijn ...
Volledige biografie...

Biografie Roi Nachshon

Roi Nachshon is geboren in 1974 in Jeruzalem, Israël.
Hij studeerde compositie aan de Muziek Academie van Jeruzalem, en privé bij de bekende componist Itzhak Sadai. In 2001 kwam hij naar Nederland en vervolgde zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Gilius van Bergeijk en Martijn Padding.
Zijn composities zijn tijdens verschillende grote festivals in Israël uitgevoerd zoals The Israel Festival in Jeruzalem (2000). Sinds het behalen van zijn master in 2005 ontving hij opdrachten van o.a. het Korzo Theater, Paradiso en de PROMS-concerten en werkte hij samen met ensembles als het EM Percussion Quartet, Ensemble Klang en het ASKO/Schönberg Ensemble dat zijn stuk Exiled in 2008 o.l.v. Reinbert de Leeuw in première bracht. Recente werken als gAte en wArd maken duidelijk dat Roi Nachshons insteek momenteel ligt in het uitbreiden en manipuleren van het podium en de concertzaal, het introduceren van buitenmuzikale, dramatische elementen binnen een ensemble en het onderzoeken van eenvoudige en effectieve relaties tussen datgene wat hoor- en zichtbaar is.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Roi Nachshon

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer