Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROLAND KAYN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Roland Kayn

Periode

03-09-1933 - 05-01-2011

Genre

componist, elektronische muziek en computermuziek, hedendaags

Online

Officiƫle website

Roland Kayn

Roland Kayn is geboren in Duitsland maar woont en werkt sinds 1970 in Nederland. De werken die Kayn in de jaren zeventig en tachtig realiseert aan het Instituut voor Sonologie in Utrecht zijn langgerekte, elektronische tapecomposities die volgens een uitgekiend, zelfregulerend proces tot stand komen. Voorop staan ultieme compositorische vrijheid, ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist

Biografie Roland Kayn

Roland Kayn is geboren in Duitsland maar woont en werkt sinds 1970 in Nederland. De werken die Kayn in de jaren zeventig en tachtig realiseert aan het Instituut voor Sonologie in Utrecht zijn langgerekte, elektronische tapecomposities die volgens een uitgekiend, zelfregulerend proces tot stand komen. Voorop staan ultieme compositorische vrijheid, toevalsprocedures en de natuurlijke schoonheid van chaos en orde. Enkele van Kayns bekendste, elektronische werken zijn 'Tektra' (1980), 'Infra' (1980) en het monumentale 'Scanning' (1983). Composities vol zinsbegoochelende vergezichten en bezwerende klankconstellaties, als een reis door een verre kosmos. In zijn eigen Reiger Studio in Nieuwe-Pekela werkte hij de laatste jaren door aan een imposant, elektronisch oeuvre. Veel van Kayns werk is uitgebracht op zijn eigen label, Reiger Reeks Records.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Roland Kayn

Audio/Video Roland Kayn

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer