Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROLF SANCHEZ

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bron: officiële Facebook-pagina 2017

Periode

03-07-1991 - heden

Genre

latin, pop, zang

Rolf Sanchez

Rolf Sanchez (Rolf Wienk) is in 2011 op 19-jarige leeftijd finalist bij de talentenjacht X Factor. Hierna heeft hij o.a. in Amerika succes met aanstekelijk latin poprepertoire.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

2009   Kempi
2011   Gordon

Biografie Rolf Sanchez

Rolf Sanchez (Rolf Wienk) is in 2011 op 19-jarige leeftijd finalist bij de talentenjacht X Factor. Hierna heeft hij o.a. in Amerika succes met aanstekelijk latin poprepertoire.

1991 - 2011

Rolf Sanchez is zanger Rolf Wienk, in 2011 op 19-jarige leeftijd finalist bij de talentenjacht X Factor. Hij woont in Nieuw-Vennep en heeft zijn roots liggen in de Dominicaanse Republiek. In de zomer van 2011 verschijnt bij Sony zijn debuutsingle Ave Maria, een Spaanstalige cover van David Bisbal uit 2002, geschreven door Kike en Gustave Santander. De single is een productie van Bas van den Heuvel en Gordon, de coach van Sanchez tijdens X Factor.

Gordon

2012

De Dominicaanse producer Marco Hernández schrijft een Spaanstalige versie van de single Last Flight To Paris. Mi Ultimo Vuelo is een productie van William Laseroms (Future Presidents) en verschijnt in februari 2012.

Willem Laseroms

2013

Rolf Sanchez neemt een Spaanstalige single op met producer Reinder van Zalk. Omdat zijn carrière in Nederland niet echt van de grond lijkt te komen vertrekt de zanger naar de Dominicaanse Republiek. Hier wordt hij ontdekt en mag hij in tv-programma's optreden.

Reinder van Zalk

2015

De single Por Si No Te Vuelvo A Ver komt op één in de hitlijst Tropical Songs van het Amerikaanse instituut Billboard.

2016

Wienk verhuist naar Amerika en werkt daar samen met Guianko Gómez, de producer van de bekende Amerikaanse latin-zanger Marc Anthony.

2017

Bron: officiële Facebook-pagina 2017 Rolf Sanchez geeft enkele optredens in Nederland met het Latin Society Orchestra.

2019

Zijn deelname aan het televisieprogramma Beste Zangers levert hem een hit op. Met Emma Heesters vertolkt hij het nummer 'Pa Olvidarte'.

Discografie Rolf Sanchez

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Rolf Sanchez

Audio/Video Rolf Sanchez

Video Rolf Sanchez

Rolf Sanchez - Por Si No ...
Rolf Sanchez - Por Si No Te Vuelvo a Ver (Live Performance)
X FACTOR 2011 - afleverin...
X FACTOR 2011 - aflevering 2 - auditie Rolf
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Rolf Sanchez - Por Si No Te Vuelvo a Ver (Live Performance)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer