Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RONNIE FLEX

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Promotiefoto 2017 (Bron: website Top Notch)

Periode

1992 - heden

Genre

dance, hiphop, rap, zang

Online

Facebook
Officiële website

Ronnie Flex

Ronnie Flex is een uiterst succesvolle rapper en zanger die sinds 2012 onder contract staat van hiphoplabel Top Notch.
Volledige biografie...

Instrumenten

rap, zang

Genoemd in de biografie van

2014   Reverse
2015   Lil Kleine
2017   Boef

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

20-10-23, Gelredome, Arnhem
21-10-23, Gelredome, Arnhem
22-10-23, Gelredome, Arnhem

Biografie Ronnie Flex

Ronnie Flex is een uiterst succesvolle rapper en zanger die sinds 2012 onder contract staat van hiphoplabel Top Notch.

In bezetting van

New Wave   rap

1992 - 2012

Ronnie Flex (echte naam Ronell Langston Plasschaert) groeit op in Capelle aan de IJssel. Hij komt uit een gezin dat van hiphop houdt en krijgt het met de paplepel ingegoten. Op zijn 14e begint het te kriebelen en begint hij beats te maken en raps te schrijven. Dat gaat hem goed af en leidt tot zijn eerste groep JupiterBwois. Als leerling van de Popacademie ROC Zadkine neemt hij deel aan de High School Music Competition wat uitmondt in een finaleplaats. In 2012 haalt hij ook de finale van de Grote Prijs Van Nederland. De doorbraak komt als hij meedoet aan de single Allermooiste Feestje van Mr. Polska.

2013

Flex werkt aan zijn debuutalbum dat zal uitkomen op Nederlands meest gerenommeerde hiphoplabel Top Notch. Als voorproefje verschijnt in maart een EP met de titel Tankstation. In oktober verschijnt de single Onder Je Lokken. Het nummer wordt gebruikt als titelsong van de film Feuten Het Feestje. In de videoclip maakt Marco Borsato een cameo. Een terugkerende tekst in het nummer is: 'Ik ben Marco Borsato en ik hou niet meer van jou.'

Marco Borsato

2014

De single Zusje, met ondeugende clip, is een hit in het voorjaar van 2014. Voor het nummer Pocahontas lanceert Ronnie Flex een interactieve clip die als app gratis te downloaden is. In november komt het debuutalbum De Nacht Is Nog Jong Net Als Wij Voor Altijd uit. De Volkskrant noemt het album een 'eigenzinnige traktatie' en geeft het vier (van de vijf) sterren.

2015

Ronnie Flex is te horen op het album New Wave van het label Top Notch. Op het album werken bekende Nederlandse rappers samen. Het nummer Drank & Drugs (met Lil' Kleine) wordt een grote zomerhit.

Lil Kleine New Wave

2016

Het nummer 'Energie' dat hij samen met Frenna opneemt wordt een grote hit.

2017

De langverwachte opvolger van zijn debuutalbum verschijnt in juni. De titel 'Rémi' verwijst naar de eenzaamheid die de zanger/rapper ervaart sinds hij bekend is. In interviews ter promotie van het album spreekt hij hier openhartig over. Het nummer 'Come again' met Boef wordt een hit. Ronnie Flex treedt veelvuldig op in het land met zijn live-band de Deuxperience Band. In augustus staan ze op het festival Lowlands. Hij sluit het jaar af met de nummer 1-hit 'Blijf bij mij' samen met Maan.

Maan

2019

Tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen krijgt hij de prestigieuze Popprijs 2018.

Discografie Ronnie Flex

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Ronnie Flex

Audio/Video Ronnie Flex

Video Ronnie Flex

Ronnie Flex - Onder Je Lo...
Ronnie Flex - Onder Je Lokken (Soundtrack 'Feuten Het Feestje')
Ronnie Flex - Zusje ft. M...
Ronnie Flex - Zusje ft. Mr. Polska [+ lyrics]
Ronnie Flex - Tankstation
Ronnie Flex - Tankstation
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Ronnie Flex - Zusje ft. Mr. Polska [+ lyrics]

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer