Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROOM ELEVEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Room Eleven

Periode

2001 - 2010

Genre

funk, jazz, pop

Online

Officiële website

Room Eleven

Room Eleven is een groep uit Utrecht rondom zangeres Janne Schra en gitarist Arriën Molema. Op hun debuutalbum Six White Russians And A Pink Pussycat (2006) staat een vrolijke, jazzy mix van bossanova, folk, blues, funk en pop
Volledige biografie...

Bezetting

Arriën Molema   gitaar
Maarten Molema   drums
Tony Roe   toetsinstrumenten
Lucas Dols   contrabas
Janne Schra   zang

Overige muzikanten

Diederik Rijpstra   trompet

Genoemd in de biografie van

2001   Janne Schra
2006   Floris
2008   Leine
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Room Eleven

Room Eleven is een groep uit Utrecht rondom zangeres Janne Schra en gitarist Arriën Molema. Op hun debuutalbum Six White Russians And A Pink Pussycat (2006) staat een vrolijke, jazzy mix van bossanova, folk, blues, funk en pop

2001 - 2003

Zangeres Janne Schra (Laren, 1981) zoekt een gelijkgestemde ziel om liedjes mee te schrijven en uit te voeren. Ze hangt een briefje op bij het Utrechtse conservatorium en ontmoet zo gitarist en componist Arriën Molema. Samen werken ze aan eigen materiaal.

2004 - 2005

De line-up van Room Eleven wordt gecompleteerd door toetsenist Tony Roe, contrabassist Lucas Dols en drummer Maarten Molema. Het debuutoptreden van de groep is tijdens de Amsterdamse Uitmarkt. Meerdere optredens volgen, op het podium soms aangevuld met jazztrompettist Diederik Rijpstra. In april behaalt de groep in de Melkweg de tweede plaats tijdens de finale van AMP's Battle of the Bands. Room Eleven wordt ontdekt door DJ Maestro die de band in contact brengt bij Universal Music. Zangeres Janne studeert audiovisuele media bij de HKU en is verantwoordelijk voor de eerste videoclip van Room Eleven voor het nummer One Of These Days.

DJ Maestro

2006

Room Eleven Het debuutalbum Six White Russians And A Pink Pussycat verschijnt op 9 juni . De door DJ, producer en componist Floris geproduceerde cd is vernoemd naar een feestelijke cocktail. Room Eleven presenteert het album op 15 juli tijdens het North Sea Jazz festival in Rotterdam. Six White Russians… krijgt lovende kritieken. Muziekblad Oor noemt het 'een van de leukste Nederlandse debuutplaten van dit jaar'. Op de plaat staat onder meer een bewerking van George Michaels hit Faith. In oktober wint de band een Essent Award.

Floris

2007

Het debuutalbum behaalt in het voorjaar de gouden status en komt ook uit in België en Japan. Room Eleven staat onder meer op Noorderslag, Oerol en de bevrijdingsfestivals in Haarlem en Wageningen. Room Elevens versie van Meredith Brooks' hit Bitch wordt gebruikt voor de reclamecampagne 'WE is me' van moderetailer WE. In de zomer doet de band een korte tournee van zes dagen door Canada met o.a. een optreden op het Montreal Jazz Festival. In oktober zijn de concerten van Room Eleven in Paradiso en Tivoli uitverkocht. Tijdens het optreden in Paradiso krijgt de band een platina album overhandigd voor Six White Russians And A Pink Pussycat. In november starten in New Jersey samen met producer Randy Crafton (Dayna Kurtz) de opnamen voor het tweede album. Room Eleven speelt in die periode ook in The Living Room op Manhattan.

2008

Room Eleven vertrekt in februari voor zes optredens naar Japan. De groep geeft vier concerten in The Cotton Club in Tokio en twee in The Blue Note Club in Nagoya. Er zijn op dat moment ruim twaalfduizend cd's van de band in Japan verkocht. Op het tweede album Mmm… Gumbo? (april) is een duet te vinden met Dayna Kurtz. De titel is vernoemd naar een gerecht dat Kurtz voor de band koopt tijdens de opnamesessies in New Jersey. De cd komt ook uit in Duitsland waar de band tussen 16 en 30 april op tournee gaat. Room Eleven is via Fabchannel.com het meest bekeken concert en ontvangt om die reden op 11 juni in Paradiso een Fabby Award tijdens de uitreiking van de VNPF / LiveXS Awards. De groep staat in juli op de 33ste editie van North Sea Jazz.

2009

Op 5 maart krijgt Room Eleven de aanmoedigingsprijs de Zilveren Harp uitgereikt tijdens het Buma Harpen Gala in Hilversum. Op 23 maart speelt Room Eleven in Carré. De registratie van het uitverkochte optreden verschijnt op dvd. De theaterregie is in handen van Leoni Jansen.

Leoni Jansen

2010

In januari maakt Room Eleven bekend ermee te stoppen. 'De leden kwamen er op creatief gebied niet meer uit met elkaar, ' meldt het persbericht. Zangeres Janne Schra werkt aan een solocarrière en brengt in oktober een eerste album uit onder de naam Schradinova. Tony Roe begint het avontuurlijke, audiovisuele jazztrio Tin Men and the Telephone, samen met bassist Lucas Dols en drummer Borislav Petrov.

Schradinova Tin Men and the Telephone

Discografie Room Eleven

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Room Eleven

Audio/Video Room Eleven

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer