Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROOSBEEF

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Roosbeef

Periode

2003 - heden

Genre

Grote Prijs van Nederland, pop, singer-songwriter

Online

Officiële website

Roosbeef

Roosbeef is de band rondom de zangeres/pianiste Roos Rebergen (17 februari 1988). De singer/songwriter schrijft markante Nederlandstalige liedjes die zijn te plaatsen tussen pop en kleinkunst.
Volledige biografie...

Bezetting

Roos Rebergen   componist, piano, tekstschrijver, zang
Reinier van den Haak   gitaar, mondharmonica
Tim van Oosten   drums

Overige muzikanten

Erik Harbers   basgitaar
Misha Veldhoen   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2008   Voicst
2009   Automatic Sam
2009   De Staat
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Roosbeef

Roosbeef is de band rondom de zangeres/pianiste Roos Rebergen (17 februari 1988). De singer/songwriter schrijft markante Nederlandstalige liedjes die zijn te plaatsen tussen pop en kleinkunst.

2003 - 2005

Het eerste officiële optreden van Roosbeef is tijdens de Gelderse ronde van de Kunstbende. Ze wint zowel de talentenjachten Ernem Zweet als de 3FM Buzz Award. Roos studeert film en video in Arnhem wanneer ze op 17-jarige leeftijd in juni 2005 de Sp!ts Breakthrough Award wint in de Amsterdamse Melkweg. In december van hetzelfde jaar wint ze samen met haar vriend Tim van Oosten de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter.

2006 - 2008

Roosbeef Van het geld dat ze met de Grote Prijs wint schaft Roos een accordeon aan. Naast reguliere optredens staat Roosbeef op grote festivals, zowel in Nederland (o.a. Noorderslag, Cross-Linx, Crossing Border, Lowlands en De Nacht Van De Poëzie), België (De Nachten in Antwerpen) als New York (CMJ 2006). Roosbeef werkt samen met Tjeerd Bomhof (Voicst) en de Belgische producer Tom Pintens (Zita Swoon) aan het debuutalbum Ze Willen Wel Je Hond Aaien Maar Niet Met Je Praten dat in december 2008 uitkomt bij Excelsior.

Voicst

2009

Roosbeef krijgt op 7 april in het Amsterdamse Theater Bellevue uit handen van juryvoorzitter Hans van Willigenburg De Eerste Prijs 2009. Deze prijs is de opvolger van de British American Tobacco Prijs en de Pall Mall Exportprijs en heeft als doel de ontwikkeling van jong Nederlands talent op het gebied van licht eigentijds amusement. De Eerste Prijs bestaat uit een beurs van vijftienduizend euro en een replica van het door Yvonne Kracht ontworpen beeld. Roosbeef opent op vrijdag 21 augustus het Lowlands Festival in de Indiatent. De korte documentaire Roos Rebergen: Weet Ik Niet Zo Goed van regisseur Bas Berkhout wint tijdens het Nederlands Film Festival de Filmprijs van de Stad Utrecht 2009, een prijs voor het beste regiedebuut in de Debutantencompetitie. Roos Rebergen brengt samen met Torre Florim (De Staat) in december het minialbum De Speeldoos uit, een cd verpakt in een speeldoos met werkend mechaniek van een van de liedjes op het album. Er bestaat ook een reguliere uitgave. Dit muzikale project is gebaseerd op gedichten van verstandelijk beperkte cliënten van zorgorganisatie Dichterbij. Rebergen en Florim treden in december ook tweemaal op met De Speeldoos.

De Speeldoos De Staat

2010

Na een aantal try-outs gaat Roosbeef op 26 maart in de Kleine Komedie te Amsterdam van start met een Nederlandse theatertournee. Naast nummers van het debuutalbum speelt de band ook nieuw materiaal.

2011

Roosbeef De liedjes op het tweede album Omdat Ik Dat Wil gaan 'over het leven, verlangens en liefde'. De begeleidingsband van Roos Rebergen bestaat op de plaat naast drummer Tim van Oosten en gitarist Reinier van den Haak uit de Belgische muzikanten Tom Pintens (bas, zang, producer) en Wannes Cappelle (gitaar, toetsen, zang).

2012

In de videoclip bij de single Iets Te Veel Wij(n) kijkt Roos Rebergen ruim vier minuten onafgebroken in de camera. Op 16 februari presenteert de zangeres de Belgische uitgave van haar tweede album officieel in België met een optreden in de AB te Brussel. Vlak voor de tien shows tellende theatertournee De Grote Demo Show, die 4 oktober van start gaat in het Wilmink Theater in Enschede, brengt Roosbeef de door haarzelf geproduceerde EP Warüm uit met naar eigen zeggen 'kleinere liedjes' waaronder een cover van Daniel Johnstons The Story Of An Artist.

2013

Roos Rebergen en Torre Florim presenteren op 11 januari tijdens Eurosonic in Groningen De Speeldoos II, het vervolg op het project De Speeldoos uit 2009. Later in het jaar brengt het duo het materiaal ook uit op cd. Tijdens de herdenkingsplechtigheid op 4 mei en het bevrijdingsfestival op 5 mei in Utrecht treedt Roos Rebergen op met het USKO (Utrechts Studenten Koor en Orkest). Ze voert liedjes uit die ze speciaal voor deze gelegenheid heeft geschreven. De arrangementen zijn van Jeppe Moulijn. Een van de festivals waar Roosbeef dit jaar speelt is het Belgische Dranouter op 2 augustus.

De Speeldoos

2014 - 2015

In zomer werkt Roos aan haar nieuwe album en richt haar eigen label Bert op, vernoemt naar haar trouwe viervoeter. Het album Kalf, een Belgisch scheldwoord voor een dom jong meisje, komt begin 2015 uit. Teven is er een concerttour door België en Nederland begin 2015.

Discografie Roosbeef

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Roosbeef

Audio/Video Roosbeef

Video Roosbeef

ROOSBEEF - KALF
ROOSBEEF - KALF
Roosbeef - Iets Te Veel W...
Roosbeef - Iets Te Veel Wij(n) (OFFICIAL VIDEO) HD
Luxor Live
Luxor Live
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Luxor Live

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer