Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROTTERDAM TERMINATION SOURCE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Rotterdam Termination Source

Periode

1991 - heden

Genre

gabber

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Armageddon, Devnull, Michael Whiteline

Rotterdam Termination Source

Rotterdam Termination Source is het producerduo Maurice Steenbergen/Danny Scholte uit Rotterdam, dat in 1992 internationaal doorbreekt met de hitsingle Poing!. Ze worden door velen gezien als de pioniers van de Nederlandse gabberhouserage. Maurice Steenbergen hanteert tevens andere groepsnamen voor zijn producties, zoals Armageddon, Michael Whiteline en Devnull.
Volledige biografie...

Bezetting

Danny Scholte   producer
Maurice Steenbergen   draaitafels, engineer, producer

Biografie Rotterdam Termination Source

Rotterdam Termination Source is het producerduo Maurice Steenbergen/Danny Scholte uit Rotterdam, dat in 1992 internationaal doorbreekt met de hitsingle Poing!. Ze worden door velen gezien als de pioniers van de Nederlandse gabberhouserage. Maurice Steenbergen hanteert tevens andere groepsnamen voor zijn producties, zoals Armageddon, Michael Whiteline en Devnull.

1991

Oprichting van Rotterdam Termination Source en een eerste demoversie van Poing!.

1992

Rotterdam Termination Source Release van de single Poing!, die in Nederland de tweede plaats van de hitlijsten haalt en al snel ook elders in Europa doorbreekt. Van het nummer verschijnen talloze remixen, ondermeer door Paul Elstak. Poing! maakt duidelijk school. Zo vertelt 2 Unlimited producer Phil de Wilde in een interview in de Nieuwe Revu, dat de beats uit Poing! zijn voornaamste inspiratie waren tot het maken van de nog veel grotere hitsingle No Limits.

1993

Maurice Steenbergen mixt samen met DJ Paul Elstak het album Mix The House Volume 2 voor EVA Records.

1994

Het duo wordt uitgenodigd door Rick Rubin in Los Angeles voor een demo luistersessie in verband met een mogelijke deal in de USA. Die deal komt er uiteindelijk echter niet.

1995 - 1998

Het duo maakt zijn eerste jaarmix voor StadsRadio Rotterdam. Maurice maakt dat jaar deel uit van de jury bij de live DJ mix championships finale van DMC Nederland. Hij heeft een ontmoeting met frontman Chuck D van de legendarische rapgroep Public Enemy, wat hij zijn persoonlijke hoogtepunt van 1997 noemt. De Poing! '98 clubmix van de hand van De Bos en Mark van Dale komt op Pete Tong's playlist in Engeland.

1999

Maurice Steenbergen debuteert als mixmaster bij Veronica FM met de jaarmix 1999.

2000

Maurice Steenbergen is opnieuw bij Veronica FM te horen met de jaarmix 2000. Tevens gaat hij daar van start als DJ/producer van een wekelijkse zes uur durende mixshow (van 19.00 tot 1.00 uur), die wordt voortgezet wanneer het station later Yorin FM gaat heten.

2001

Er wordt gewerkt aan een debuutalbum van de groep Devnull, gericht op de Amerikaanse markt. Steenbergen werkt hiervoor samen met zanger Zeno Zevenbergen alias Mixelplix. Ze maken ook een Devnull Rock Remix van het nummer Shut 'Em Down, van Public Enemy, maar die is tot op heden nog niet uitgebracht.

2002 - 2013

Steenbergen werkt als geluidstechnicus en sound designer, voor klanten als Sony Music, EMI, Universal Music Group, Electronic Arts en Logitech. Hij werkt als producer van films en regisseert videoclips voor onder anderen Arno Kolenbrander, Bart Claessen, Daliano, DJ Paul Elstak, Lana Wolf, Mosselman, Kevin Smit, OctavePussy, René Karst, René Schuurmans en Ronnie van Bemmel. Steenbergen produceert ook de prijswinnende videoclip voor de single Zomerdromen van Vinzzent (BumaNL Award in 2011). Tijdens het opschonen van zijn hard drives besluit Maurice Steenbergen alle 18 versies die hij heeft gevonden van Poing in 2009 digitaal uit te brengen als The Ultimate Poing Collection. De filmmaker werkt ook aan de documentaire Old School Renegades over house in de vroege jaren negentig. De première vindt plaats in oktober 2013 tijdens het Amsterdam Dance Event.

Discografie Rotterdam Termination Source

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Rotterdam Termination Source

Audio/Video Rotterdam Termination Source

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer