Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROYAL PARKS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Royal Parks in 2012

Periode

2010 - heden

Genre

pop/rock

Online

Officiële website

Royal Parks

Royal Parks is het soloproject van Diederik Nomden. Na het spelen in diverse bands, zoals Alamo Race Track en Johan, moedigt Jacco de Greeuw van Johan hem aan te werken aan eigen songmateriaal. Vanaf de lente van 2010 neemt Nomden demo's op die hij samen met De Greeuw uitwerkt ...
Volledige biografie...

Bezetting

Diederik Nomden   gitaar, toetsinstrumenten, zang

Overige muzikanten

Dick Brouwers   gitaar
Hendrik-Jan de Wolff   achtergrondzang, gitaar
David Corel   basgitaar
Guy Bours   drums

Genoemd in de biografie van

2012   Alamo Race Track
2012   Johan

Biografie Royal Parks

Royal Parks is het soloproject van Diederik Nomden. Na het spelen in diverse bands, zoals Alamo Race Track en Johan, moedigt Jacco de Greeuw van Johan hem aan te werken aan eigen songmateriaal. Vanaf de lente van 2010 neemt Nomden demo's op die hij samen met De Greeuw uitwerkt tot een eerste album. De studio-opnamen vinden in vier dagen plaats met drummer Guy Bours en bassist David Corel, de oude ritmesectie van Alamo Race Track, en worden in de thuisstudio aangevuld met vocalen, extra gitaarpartijen en toetsen, opnieuw met bijdragen van Jacco de Greeuw. Het eerste optreden met band is op 19 september 2012 in Café Pakhuis Wilhelmina, Amsterdam. Het titelloze album verschijnt in november 2012 bij Excelsior.

Discografie Royal Parks

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Royal Parks

Audio/Video Royal Parks

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer