Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RUBBEREN ROBBIE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1978 - 1983

Genre

amusementsmuziek, dialectpop, Nederlandstalig

Pseudoniemen

The Monotones

Rubberen Robbie

Carnavaleske formatie, ontstaan na het uiteenvallen van de glitterrock-groep Catapult, die aan het begin van de jaren tachtig met in plat Leids gezongen liedjes enkele successen behaalt. Met de Stars On 45-persiflage De Nederlandse Sterre Die Strale Overal behaalt de groep zelfs een nummer 1 notering.
Volledige biografie...

Bezetting

Cees Bergman   zang
Erwin van Prehn   gitaar
Aart Mol   basgitaar, zang
Elmer Veerhoff   toetsinstrumenten
Geertjan Hessing   drums

Genoemd in de biografie van

1980   Catapult
1982   De Smurfen
1986   Sylvain Poons
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Rubberen Robbie

Carnavaleske formatie, ontstaan na het uiteenvallen van de glitterrock-groep Catapult, die aan het begin van de jaren tachtig met in plat Leids gezongen liedjes enkele successen behaalt. Met de Stars On 45-persiflage De Nederlandse Sterre Die Strale Overal behaalt de groep zelfs een nummer 1 notering.

1978

Rubberen Robbie is betrokken bij de band Satellites waarvan de cd Tuney Tunes verschijnt.

1978

Wegens teruglopend succes van de glamrock-groep Catapult gooien Aart Mol, Geertjan Hessing, Erwin van Prehn, Cees Bergman en Elmer Veerhoff het over een totaal andere boeg. Onder het pseudoniem Rubberen Robbie maakt de groep in plat Leids gezongen carnavalsliedjes. De eerste single Zuipen/Uit De Bol Met Alcohol haalt in juni de tipparade. Tevens begeleidt Catapult de drie Haagse zusjes Silvia, Cindy en Anita Crooks van The Internationals bij het Nationale Songfestival. Daarnaast richten de muzikanten Cat Music op, een studio en productiebedrijf waar men artiesten begeleidt en liedjes aanlevert. Zo worden de door hen geschreven liedjes van The Surfers (Windsurfin') en Snoopy (No Time For A Tango) beiden hits.

Catapult Snoopy The Internationals The Surfers

1979

Van Rubberen Robbie verschijnen het gelijknamige eerste album en de single De Ambulance. Catapult houdt op te bestaan. Op 23 december wordt het laatste optreden gedaan. Onder het pseudoniem The Monotones haakt de groep in op de dan heersende new wave-rage.Als songschrijvers zijn de heren weer succesvol met hits voor The Surfers (Windsurfing Time Again) en Snoopy (It's All In The Bible).

1980

Van The Monotones verschijnt de single Mono/Monotone Music, die met een 15e plaats in de top 40 een hit wordt. De singles van Rubberen Robbie zijn op dat moment minder succesvol. Zelfs het krakerslied Twee Mobiele Ogen Die Keken De Kraker Aan, geschreven naar aanleiding van de krakersrellen in Amsterdam tijdens de kroning van koningin Beatrix, weet de weg naar de hitlijsten niet te vinden. André Hazes heeft een hit met het door het productieteam van Cat Music geschreven liedje Het Is Koud Zonder Jou.

André Hazes

1981

Rubberen Robbie reageert alert op de Stars On 45-rage met de Nederlandse persiflage De Nederlandse Sterre Die Strale Overal. Het nummer wordt een enorme hit en behaalt de eerste plaats. Net zoals Catapult's voormalige producer Jaap Eggermont met de echte Stars On 45 doet, melkt Rubberen Robbie het concept uit met Meer Nederlandse Sterre (Holland Olé) en een album, Rubberen Robbie 2, goed voor de elfde positie in de albumlijsten. Ook op andere fronten draait het productieteam van Cat Music op volle toeren. Men schrijft en produceert hits voor Tower (See You Tonight), André Hazes (Een Beetje Verliefd) en Fantastique (Mama Told Me).

Fantastique Jaap Eggermont Stars On 45 Tower (2)

1982

Met de carnavalssingle De Nederlandse Sterre Die Viere Carnaval doet Rubberen Robbie een laatste (geslaagde) poging een slaatje te slaan uit de Stars On 45-persiflages. De singles Het Slurvenlied en Ik Ben Met Catootje doen het later dat jaar minder goed. Fantastique behaalt met het door het productieteam geschreven liedje Costa Blanca een hit.

1983

Met 'n Beetje Verziekt, dat niet verder reikt dan de tipparade, is de moppentrommel van Rubberen Robbie voorgoed leeg. Nog wel verschijnen de compilaties Korte Stukies en Grootste Successen, maar daar blijft het, wat Rubberen Robbie betreft, bij.

1984

Onder de naam Master Genius wordt met het rap- en scratchnummer Let's Break een hit gescoord. Later dat jaar wordt dit succes geëvenaard met de single Woodpeckers From Space, die onder het pseudoniem Video Kids uitgebracht wordt. De mannen achter Rubberen Robbie zijn ook verantwoordelijk voor de muziek van Question Mark.

De Videokids

1985

Do The Rap van Video Kids bereikt de tipparade en krijgt de Exportprijs.

1986

Een voor de lol opgenomen hardrockplaat wordt verkocht aan de groep Picture en als Every Story Needs Another Picture onder die naam uitgebracht.

Picture

Discografie Rubberen Robbie

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Rubberen Robbie

Video Rubberen Robbie

Rubberen Robbie - Onder ...
Rubberen Robbie -  Onder me klomp & Hebbie ouwe krante
Rubberen Robbie - Nee Je ...
Rubberen Robbie - Nee Je Moet Het Je broer Laten Doen.
Rubberen Robbie - Oh Wat ...
Rubberen Robbie - Oh Wat Is Het Toch Fijn.
TOPPOP: Rubberen Robbie -...
TOPPOP: Rubberen Robbie - Meer Nederlandse Sterren
Rubberen Robbie - De Vuil...
Rubberen Robbie - De Vuile Zee Ballade
Rubberen Robbie De Nede...
Rubberen Robbie   De Nederlandse Sterre Die Strale Overal Video
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Rubberen Robbie   De Nederlandse Sterre Die Strale Overal Video

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer