Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RUBEN HOEKE BAND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

cover Sugar

Periode

1996 - heden

Genre

blues, bluesrock, boogie woogie

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Ruben Hoeke Bluesband

Ruben Hoeke Band

Bluesband rondom gitarist Ruben Hoeke uit Wormer, zoon van pianist Rob Hoeke.
Volledige biografie...

Bezetting

Ruben Hoeke   componist, gitaar
Paul Brandsen   basgitaar
Eric Hoeke   drums
Lucas Pruim   zang

Overige muzikanten

Dave Besse   basgitaar
Frank Van Pardo   tekstschrijver, zang
Rob Heijne   drums
Remco van der Sluis   drums
Ralph de Lange   basgitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2005   Julian Sas Band
2012   Rob Hoeke
2013   Erwin Musper

Biografie Ruben Hoeke Band

Bluesband rondom gitarist Ruben Hoeke uit Wormer, zoon van pianist Rob Hoeke.

1992 - 1994

Blues On The Road, de eerste van band van Ruben Hoeke, is geïnspireerd door Ten Years After en John Mayall. Als de band er na twee jaar mee stopt gaat hij verder in de band van boogie-woogie pianist Henk Pepping waarmee hij tot op heden speelt. Ondertussen begeleidt hij met zanger Reniet Vrieze van The Pilgrims diverse popkoren.

The Pilgrims

1995 - 1999

Na een muzikale reis naar Chicago en het zuiden van de Verenigde Staten in 1996 richt Hoeke na thuiskomst twee bands op: The Hurricane Bluesband (voor boogie-woogie en blues) en Stonefreak ('betonrock'). Ruben speelt ook regelmatig mee met zijn vader Rob Hoeke en staat zo op vroege leeftijd op het podium met grootheden als Eelco Gelling, Jan Akkerman, Herman Brood en Kaz Lux. Van 1998 tot 2002 presenteert Ruben samen met Gerbren Deves op de locale zender Zaanradio het radioprogramma Live & Puur. Ze interviewen o.a BB King, Johnny Winter, Buddy Guy, Jools Holland, Randy Newman en John Mayall.

Rob Hoeke

2000

In juni 2000 richt Hoeke samen met plaatsgenoot en drummer Jeroen Booy (The Scene) de groep Skelter op.

Skelter

2001 - 2002

Roberto Jacketti & the Scooters komt weer bij elkaar. Ruben Hoeke speelt met de band mee tijdens hun drie reünieoptredens in onder meer de Amsterdamse Heineken Music Hal.

Roberto Jacketti & The Scooters

2003

In januari staat hij met Roberto Jacketti zes keer in Ahoy' tijdens De Vrienden Van Amstel Live. Van Skelter komt het titelloze debuutalbum uit. Samen met zanger Jan Blaauw werkt Hoeke aan het album Freedom Road van de bluesrockband Jura. In de zomer voegt hij zich bij de begeleidingsband van Thé Lau met wie hij in de zomer tourt door Nederland en België.

Thé Lau

2004

De Ruben Hoeke Bluesband komt voort uit de Hurricane Bluesband. De band speelt een gevarieerd bluesrepertoire aangevuld met boogie-woogie en rock. De basis van de band bestaat naast Hoeke uit Dave Besse (bas), Frank van Pardo (zang) en Rob Heijne (drums). In het voorjaar start Hoeke een project aan de hand van in Amerika gevonden akkoordsymbolen van Kenneth Harder, een fictieve bluesgitarist uit Kalamazoo.

Kenneth Harder

2005

Begin 2005 tourt Ruben Hoeke met Thé Lau langs de Nederlandse theaterpodia met het programma Overspel. Naast de frequente optredens met zijn bluesband vertrekt Hoeke eind februari voor 8 dagen naar Curaçao voor optredens met Roberto Jacketti. Met Thé Lau vliegt hij op 5 mei per helikopter langs vier bevrijdingsfestivals in Nederland. Hij begeleidt Lau tijdens de uitvoering van de single In Vrijheid. Begin juli brengt Ruben Hoeke met de band Kenneth Harder het wereldwijd verkrijgbare debuutalbum I uit. Drummer Rob Heijne verlaat de band en wordt vervangen door Remco van der Sluis (o.a. Chris Hinze, Jan Akkerman, The Lau).

Roberto Jacketti & The Scooters

2006

cover Sugar Het debuutalbum Sugar komt in maart uit bij Munich Records. Hoeke heeft voor het album hulp gekregen van een aantal bekende muzikanten, onder wie Jan Akkerman, Tineke Schoemaker (Barrelhouse), David Hollestelle, Wouter Planteijdt (Sjako!), Kaz Lux, Thé Lau en Boris van der Lek. De naam van de groep wordt kortweg de Ruben Hoeke Band. De presentatie van het album, op 11 april in de Kade te Zaandam met als speciale gast Jan Akkerman, is uitverkocht. Sugar is op 18 juli Tour de France-plaat en wordt de hele dag gedraaid op Radio 1. Naast radio-optredens en Nederlandse festivals speelt de band in november in Ierland.

Barrelhouse Boris Vanderlek Jan Akkerman Sjako! Thé Lau

2007

De Ruben Hoeke Band doet optredens in Denemarken, Duitsland, België en opnieuw in Ierland.

2008

In april wordt drummer Remco van der Sluis vervangen door Arjen Knaap. Op 17 mei krijgt Ruben Hoeke tijdens de Muzikantendag in 013 te Tilburg een Duiveltje overhandigd en wordt hij verkozen tot beste gitarist van Nederland. Bijzonder is dat de winnaars van een Duiveltje niet worden gekozen door een jury of het publiek, maar door hun collega-muzikanten. Een maand later wordt Hoeke opnieuw onderscheiden en krijgt hij namens gemeente Wormerland door burgemeester Tange een officiële oorkonde uitgereikt voor zijn 'grote bekwaamheid als gitarist'. Half augustus wordt bassist Dave Besse vervangen door Ralph de Lange. De nieuwe formatie werkt vanaf augustus aan een tweede album.

2009

Ruben krijgt een speciaal voor hem met de hand gemaakte gitaar van gitaarbouwer Henk Vlaar (Lowland Guitars) en een op maat gemaakt speakercabinet van het bedrijf Kool & Elfring. Naast een groot aantal workshops en optredens werkt hij vanaf de zomer met zijn band aan een volgend album dat gepland staat voor begin 2010. In augustus speelt Ruben als special guest met Jan Akkerman tijdens diens concert in een uitverkochte Heineken Music Hall. Begin december crasht Hoeke's harddisk met daarop de bijna voltooide nieuwe cd. Alle opnamen blijken onherstelbaar beschadigd.

Jan Akkerman

2010

cover Coëxist De band gaat weer de studio in en neemt in slechts vier dagen het album opnieuw op. De cd Coexist (maart) bevat gastbijdragen van Dany Lademacher, Sophie de Rijk, Jacques Kloes, Coen Molenaar, Thijs Boontjes, Niels Schutten en Peter Cook. Het twaalf tracks tellende Coexist bevat een mix van soul, rock, pop, boogie en rhythm & blues.

Dany Lademacher Jacques Kloes

2011

Ruben Hoeke verzorgt een maandelijkse column voor het blad de Gitaar Plus. Een bijzonder optreden dit jaar is op 2 april als de Ruben Hoeke Band 100 gitaristen begeleidt tijdens de eerste editie van het Zaans Gitaar Festival.

2012 - 2013

In januari maakt de Ruben Hoeke Band bekend dat Paul Brandsen de nieuwe bassist is. Voor een interview in muzikantenblad Music Maker ontmoet Ruben Hoeke in juni in de Heineken Music Hall de Amerikaanse gitarist Slash. In augustus 2012 doet de band een minitournee door Estland. De opnamen voor het volgende album worden door Hoeke en Marten Haak gemixt in de Captain Hook Studio en gemasterd door Erwin Musper in Ohio, USA. Zangeres Vicky van Zijl (Pimpersticker) en toetsenist Niels Schutten leveren gastbijdragen. Loaded komt uit op 1 maart 2013. De officiële cd-presentatie vindt plaats op 23 maart in Paradiso, Amsterdam. Dat optreden is tevens de eerste van een nieuwe uitgebreide tournee.

Erwin Musper Pimpersticker

2014

Ruben Hoeke wordt uitgeroepen tot beste gitarist van de Benelux door de lezers van Gitarist.nl. Machiel Boon debuteert op Zwarte Cross in Lichtenvoorde als nieuwe frontman van de band.

2015

In april 2015 wordt Ruben onderscheiden met een ‘Dutch Blues Award’. Begin november ontvangt Ruben het eerste prototype van zijn ´eigen´ gitaar, de nieuwe 'Ruben Hoeke Model' gitaar die gebouwd wordt door Radix in Jakarta, Indonesië. In 2015 wijzigt de samenstelling van de RHB en wordt de band, naast Ruben, gevormd door zijn drummende broer Eric Hoeke, zanger Lucas Pruim en 'oudgediende', bassist Paul Brandsen.

2016

cover Sonic Revolver April 2016 begint de nieuwe RHB met de opnames van het vierde album. In de zomer wordt Ruben gevraagd de komende jaren op tournee te gaan met zangeres Beth Hart. Na een korte twijfelperiode kiest hij voor zijn eigen thuis en muziek. Op 23 september 2016 wordt het vierde RHB-album ´Sonic Revolver´ gepresenteerd in Paradiso, Amsterdam.

Discografie Ruben Hoeke Band

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Ruben Hoeke Band

Audio/Video Ruben Hoeke Band

Video Ruben Hoeke Band

Ruben Hoeke Band - LOADED...
Ruben Hoeke Band - LOADED sample compilation *available March 1st, 2013*
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Ruben Hoeke Band - LOADED sample compilation *available March 1st, 2013*

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer