Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RUDI DE GRAAFF

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Rudi de Graaff

Periode

1964 - heden

Genre

conga, funk, percussie, percussie, timbales, zang

Online

Officiële website

Pseudoniemen

KOR, Rudiment Conga, Ruud de Graaff

Rudi de Graaff

De basistechniek van conga spelen leert Rudi de Graaff van een instructie LP met handboek. Daarna krijgt hij tips van Massada percussionisten Zeth Mustamu en Martino Latupeirissa en volgt hij lessen bij Gerardo Rosáles. Hij speelt onder meer in Gotcha!, Ro & Paradise Funk en OLaBOLA en werkt als gast- ...
Volledige biografie...

Instrumenten

conga, percussie, timbales, zang

Genoemd in de biografie van

2002   Zober
2007   Trio Bier

Biografie Rudi de Graaff

De basistechniek van conga spelen leert Rudi de Graaff van een instructie LP met handboek. Daarna krijgt hij tips van Massada percussionisten Zeth Mustamu en Martino Latupeirissa en volgt hij lessen bij Gerardo Rosáles. Hij speelt onder meer in Gotcha!, Ro & Paradise Funk en OLaBOLA en werkt als gast- en sessiemuzikant bij diverse bands.

In bezetting van

B-Movie Orchestra   percussie
Bob Fosko   percussie
Da Once Upon A Time In Da Lowlands Crew   conga
De Grote Muf   percussie
Elektrik Hannes   percussie
Fishpot   conga, percussie
Gotcha   percussie
Hipbone Connection   conga, percussie
JaH6   percussie
Junkie XL   percussie
KOR & de Amigo's   percussie, zang
OLaBOLA   conga, percussie
Psycoticbumbschool  
Ro & Paradise Funk   conga, percussie
The Bartales   percussie
Zober   percussie

1964

Rudi de Graaff wordt geboren in Amsterdam op 27 oktober 1964. Hij groeit op in Vinkeveen en begint op 8-jarige leeftijd op een potten- en pannendrumstel mee te spelen met platen van onder meer The Beatles, Santana en Earth, Wind & Fire.

1978

Rudi de Graaff wordt door zijn oudere broer meegenomen naar een concert van Massada en is onder de indruk van de vele percussie-instrumenten op het podium. Hij koopt van één van de bandleden een set conga's en timbales en begint een verzameling kleine percussie-instrumenten aan te leggen. Het feit dat al deze instrumenten een specifiek eigen geluid hebben en hun eigen techniek van bespelen, fascineert Rudi.

Massada

1980

Met een klasgenoot richt Rudi de Graaff de Santana/Massada coverband Makossa op.

1987

Rudi de Graaff ontmoet Ro Krom. Die nodigt hem uit in zijn pas opgerichte gogofunkband te komen spelen. Het eerste optreden volgt al snel en daar wordt ook de naam bedacht: Gotcha! Met deze band maakt Rudi begin jaren negentig twee albums, tourt hij door Europa en doet hij enkele optredens in New York. Hij maakt ook deel uit van de vele zijprojecten als Da Once Upon A Time In Da Lowlands Crew, Psychotic Bumpschool en doet gastoptredens bij George Clinton's P-Funk All Stars, Elektrik Hannes, Jan Rijbroek Band, Jazzholes en The Hipbone Connection. Met die laatste band speelt Rudi na zijn vertrek uit Gotcha! in 1993 nog een jaar lang in Nederland, Frankrijk en Italië. Rudi werkt tussendoor ook nog mee aan het houseproject Acido.

Da Once Upon A Time In Da Lowlands Crew Elektrik Hannes Gotcha Hipbone Connection Jan Rijbroek Band Psycoticbumbschool

1995

Rudi de Graaff maakt deel uit van Ro & Paradise Funk, de nieuwe band van Ro Krom, waar o.a. ook Nico Brandsen en voormalig Gotcha!-drummer Martijn Bosman deel van uitmaken. Hij speelt mee op de twee albums en doet één tour. Samen met Raggende Manne voorman Bob Fosko maakt Rudi, onder het pseudoniem KOR, de voetbalculthit Zittie JaJa. In 1997 speelt Rudi de Graaff in The Bartales, de band van Bartel Bartels en Wouter Planteijdt.

KOR & de Amigo's Nico Brandsen Ro & Paradise Funk

1999

Tijdens het rondreizend theaterspektakel de Parade doet Rudi de Graaff 15 optredens met een eigen show. Als zanger trakteert hij het publiek op 'Kor's Gezellige Muziekavond'. Begeleid door een band brengt hij het levenslied in een stijl die varieert van Otis Redding tot André Hazes. Tevens beginnen de opnames voor zijn debuutalbum Ik ben Kor o.l.v. zijn 'Amigos' Ro Krom en Nico Brandsen. De laatste produceert het album Thuis van acteur Daniël Boissevain waarop Rudi een aantal nummers meespeelt.

2001

Naast het hobbycollectief De Grote Muf speelt Rudi de Graaff ook in OLaBOLA, de nieuwe band van Ro Krom en Nico Brandsen. Deze band trekt al direct veel aandacht van pers en publiek. Samen met Krom en Brandsen speelt Rudi ook nog in de oldschool Hammondsoul- formatie Fishpot. Een aantal gastoptredens doet hij met Grote Prijswinnaar Zober en De Graaff is te horen op het album Jong En Gezond van Jan (van der) Smit. Samen met onder meer Mimezine en voormalig Junkie XL drummer Baz Mattie speelt Rudi kortstondig in de sciencefiction- en pornofilmband B-Movie.

De Grote Muf Fishpot Jan van der Smit OLaBOLA Zober

2003

Rudi de Graaff Ter promotie van het album Radio JXL - A Broadcast From The Computer Hell Cabin doet Rudi de Graaff een aantal optredens met Junkie XL, waaronder als afsluiter op Pinkpop. Met OLaBOLA staat hij o.a. op Lowlands en de band wint een Essent Award.

Junkie XL

2004

Rudi de Graaff Met OLaBOLA speelt Rudi de Graaff veelvuldig op de vaderlandse podia en festivals. In het najaar begint hij aan de opnamen van het eerste album van OLaBOLA.

2005

Rudi de Graaff In januari maken Ro Krom en Nico Brandsen bekend dat ze hun samenwerking beëindigen. Dat betekent het einde voor OLaBOLA. Rudi gaat gastoptredens doen met nederskapopband AMeHOELA. In de zomer vertrekt Rudi naar de Bourgogne in Frankrijk om daar mee te werken aan de soloplaat van Bob Fosko. In vier dagen tijd worden meer dan 20 liedjes opgenomen. Samen met Kane-drummer Martijn Bosman start Rudi met smartlappenkaraokeshows. Een liveband begeleidt het zingende publiek op een tot Jordaancafé omgetoverd podium. Er wordt gespeeld in cafés, op poppodia en tijdens bedrijfsfeesten.

Bob Fosko

2006

Rudi de Graaff Het album Omgekomen In Overschot van Fosko komt in het voorjaar uit en krijgt louter positieve recensies. In het najaar volgt een korte tournee door het clubcircuit met de voltallige band zoals die op de plaat te horen is. Rudi doet verschillende sessies met Wouter Planteijdt, waar ook René van Barneveld en Nico Brandsen aan meedoen en een aantal Rare Groove-sessies met Bartel Bartels.

2007

In augustus reist De Graaff weer mee met Bob Fosko naar het zuiden van de Bourgogne voor opnamen van een volgende cd en dvd.

2008

Na de uitgave van Bob Fosko's album Een Gat In De Markt in januari speelt De Graaff vanaf 2 februari mee tijdens de theatertournee Fosko Fume Une Pipe. De première vindt plaats in de Kleine Komedie in Amsterdam op 5 februari. Samen met Martijn Bosman wordt Rudi de Graaff gevraagd om een Tribute To Prince te organiseren in het kader van de Utrechtse Culturele Zondagen. In maart staat het project met een tienkoppige band in een uitverkochte Tivoli. De Prince-songs worden vertolkt door speciale gasten Boris, Tjeerd Bomhoff (Voicst), Senna, Charlie Dée, Hadewych Minis, Anneke van Giersbergen (Agua de Annique) en Wouter Hamel. De percussionist speelt mee op The Love Interest, het tweede album van de Haarlemse singer/songwriter Maarten Veldhuis onder de naam Larry Cook, en is te horen in de nummers R.E.A.L. en It's London Calling op Kane's album Everythingyouwant. De Graaff maakt onderdeel uit van de kindertheatervoorstelling ...Met Reno, Kor & Tinus Op Drums! tijdens De Parade, samen met Martijn Bosman en Rein Hofman (ex-Sellfish).

Agua de Annique Boris Charlie Dée Maarten Veldhuis Voicst Wouter Hamel

2009

Rudi de Graaff Reno, Kor & Tinus staan in de zomerperiode tijdens De Parade op de Kinderparade met het programma De Vriendelijke Klokkenmaker. De Graaff doet ook mee tijdens de korte tournee van Gotcha! Allstars, een show met de vrijwel volledige bezetting van Gotcha!

2010

De percussionist maakt deel uit van de bezettingen van The B-Movie Orchestra (funky filmmuziek bij fragmenten uit B-films) en JaH6 (levenslied op een reggaebeat).

Overzicht van gastbijdragen op platen van acts die geen entry hebben in de Encyclopedie:
1993 - Antic Hay 'Beneath A Bloodshot Moon'
1997 - The Bouncers 'Iwi Iwa Yoca?!'
1997 - Danny Daluiso Vage Kennissen 'Vacuum Soul'
2000 - Dilana Smith 'Wonderful'

B-Movie Orchestra JaH6

2011

JAH6 wint een coverbandwedstrijd op Radio 538 en belandt daarmee in juni in het voorprogramma van Guus Meeuwis tijdens Groots Met Een Zachte G in het Philips Stadion te Eindhoven. Het debuutalbum verschijnt bij het label Top Notch.

Discografie Rudi de Graaff

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Rudi de Graaff

Audio/Video Rudi de Graaff

Video Rudi de Graaff

JAH6 & Corry Konings - Mo...
JAH6 & Corry Konings - Mooi Was Die Tijd
The B-Movie Orchestra Lee...
The B-Movie Orchestra Leeuwarden 13 nov 2010.m4v
b-movie orchestra 'I want...
b-movie orchestra 'I want it all'
De Groep Fosko speelt 'Z...
De Groep Fosko speelt  'Ze zijn er niet'
De Groep Fosko - Witte Pa...
De Groep Fosko - Witte Pakken 'live'
De Groep Fosko - Allemaal...
De Groep Fosko - Allemaal Voor Jou
De Groep Fosko - Ik Ga Door
De Groep Fosko - Ik Ga Door
OLaBOLA video Problems
OLaBOLA video Problems
Gotcha! - Fonky Farm
Gotcha! - Fonky Farm
Gotcha! - Red Hot Momma
Gotcha! - Red Hot Momma
Gotcha! - Da Ten Is Might...
Gotcha! - Da Ten Is Mightier Than Da Sword
Gotcha! - Words & Music f...
Gotcha! - Words & Music from the Lowlands - RARE FOOTAGE
Solomon Burke & Junkie XL...
Solomon Burke & Junkie XL - Catch Up To My Step - Live
Jah6 - Diep In Mijn Hart ...
Jah6 - Diep In Mijn Hart ft. Lilian Vieira
JAH6 - Zij Gelooft In Mij
JAH6 - Zij Gelooft In Mij
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
JAH6 & Corry Konings - Mooi Was Die Tijd

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer