Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RUDY BENNETT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Uit de fotocollectie van Beeld en Geluid: Rudy Bennett bij het tvprogramma Popzien

Periode

1942 - heden

Genre

pop

Rudy Bennett

Voormalige zanger van The Motions.
Volledige biografie...

Bezetting

Ruud van de Berg   zang

Genoemd in de biografie van

1967   The Motions
1971   Hans Vermeulen
1972   Hugo van Haastert
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Rudy Bennett

Voormalige zanger van The Motions.

1965 - 1970

Rudy Bennett (Ruud van de Berg, 27 december 1942) is zanger van The Motions, bekend van de hits Wasted Words en Why Don't You Take It? Eind jaren zestig neemt hij solo enkele singles op waaronder de succesvolle platen How Can We Hang On To A Dream en Amy.

The Motions

1970 - 1980

Bennett maakt deel uit van Robbie van Leeuwens mandolinegroep Galaxy-Lin. Als producer is hij actief op onder meer de debuutsingle van Daniël Sahuleka. Begin jaren tachtig vormt hij samen met zangeres Bea Willemstein het duo Bennett & Bee waarmee hij de hit Take It Or Leave It scoort.

Daniël Sahuleka Galaxy-Lin

1990 - 1995

Met Terra Nera maakt Bennett a cappella gezongen Oost-Europese traditionele muziek. De groep trekt langs de Nederlandse theaters.

Terra Nera

1995 - 2002

De zanger treedt op als gastvocalist bij andere bands en is te horen in reclamespotjes. Met enkele leden van de oorspronkelijke Motions doet Bennett enkele gelegenheidsoptredens. Hij is sinds 1997 samen met Arno Smit vaste zanger in de Second Hand Rock & Soul Band uit Amsterdam. In 2002 verschijnt de door John Sonneveld geproduceerde single Lady Of The Night met gastbijdragen van onder meer Fluitsma & Van Tijn en Nico Outhuijse (De Kast).

De Kast Fluitsma & Van Tijn

Discografie Rudy Bennett

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Rudy Bennett

Audio/Video Rudy Bennett

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer