Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RUDY DE HEUS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1938 - heden

Genre

hedendaags

Biografie Rudy de Heus

Rudy de Heus werd op 16 april 1938 in Den Haag geboren. Hij overleed op 22 september 2009. Opleiding Hij toonde reeds zeer jong een bijzondere dispositie voor de piano. Op zijn elfde jaar behaalde hij in Antwerpen aan het Collège Musical Belge een diploma "avec grande distinction". Later studeerde De Heus ...
Volledige biografie...

Biografie Rudy de Heus

1938

Rudy de Heus werd op 16 april 1938 in Den Haag geboren. Hij overleed op 22 september 2009.


Opleiding

Hij toonde reeds zeer jong een bijzondere dispositie voor de piano. Op zijn elfde jaar behaalde hij in Antwerpen aan het Collège Musical Belge een diploma "avec grande distinction". Later studeerde De Heus aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, onder anderen bij Theo van der Pas. Na zijn eindexamen in 1958, waarbij hij een onderscheiding voor muzikaliteit en virtuositeit ontving, legde hij zich toe op compositie, koor- en orkestdirectie bij Frits Koeberg.


Activiteiten

Rudy de Heus debuteerde in Rotterdam als pianist en componist met een Pianoconcert. Het succes van dit optreden vormde het begin van een regelmatig concerteren door het gehele land en voor de radio. Hij begeleidde het Spaans dansensemble Susana y José tijdens enkele Europese tournees, waarbij hij bovendien als pianosolist optrad. Als dirigent leidde Rudy de Heus tijdens een Zuid-Amerikaanse tournee de orkesten van Lima en Mexico City. Voor de NCRV-televisie dirigeerde hij een tweetal eigen composities voor solisten, koor en orkest, hetgeen leidde tot enkele compositieopdrachten, o.a. van de Johan Wagenaarstichting (Vijf Boutensliederen). Met de sopraan Karin Ostar en de harpist Edward Witsenburg vormde hij het ensemble Arpa-Triada. Daarnaast was Rudy de Heus docent piano aan het Conservatorium van Zwolle.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Rudy de Heus

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer