Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

S.M. NURSE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

S.M. Nurse in 1983

Periode

1980 - 1983

Genre

new wave, ultra

Online

Facebook
ReverbNation

S.M. Nurse

S.M. Nurse wordt rond 1980 opgericht door eM. (Menko Konings) samen met Jos Jak en Anneke Stempher. Het trio experimenteert met collageachtige muziek waarin gebruik wordt gemaakt van vervormde ritmeboxen, pompende bassen, scheurende en ritmische gitaargeluiden, televisietekstfragmenten, zangflarden en monofone synthesizerklanken. S.M. Nurse is vooral actief in Amsterdam en onderdeel ...
Volledige biografie...

Bezetting

Anneke Stempher   synthesizer, zang
Jos Jak   synthesizer, zang
Menko Konings   basgitaar, gitaar, synthesizer, zang

Biografie S.M. Nurse

S.M. Nurse wordt rond 1980 opgericht door eM. (Menko Konings) samen met Jos Jak en Anneke Stempher. Het trio experimenteert met collageachtige muziek waarin gebruik wordt gemaakt van vervormde ritmeboxen, pompende bassen, scheurende en ritmische gitaargeluiden, televisietekstfragmenten, zangflarden en monofone synthesizerklanken. S.M. Nurse is vooral actief in Amsterdam en onderdeel van de Ultrabeweging die zich concentreert rond podia als Oktopus aan de Keizersgracht en D-Day in Paradiso. De band speelt ook in clubs als Mazzo aan de Rozengracht. Muziek wordt gedraaid bij VPRO-radioprogramma's RadioNome en Spleen en het trio doet voor de VPRO een radio-optreden in de Villa van de omroep te Hilversum. Het laatste optreden vindt eind 1983 plaats in de travestienachtclub Madame Arthur in de Warmoesstraat. eM. speelt daar die avond ook met No Honey From These, het duo dat hij tot eind jaren tachtig vormt met Robby Horsfall. Na No Honey From These gaat eM. solo verder. In het voorjaar van 2012 komt bij het Spaanse label Domestica een 10" uit met vijf nummers uit de periode 1980-1983 en verschijnen twee nummers op de Belgische compilatie Underground Wave Vol. 3.

Discografie S.M. Nurse

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's S.M. Nurse

Audio/Video S.M. Nurse

Video S.M. Nurse

S.M. Nurse (frutta, live ...
S.M. Nurse (frutta, live 1983)
S.M. Nurse (hot day in Is...
S.M. Nurse (hot day in Istanbul, live 1983)
S.M. Nurse (my greedy pol...
S.M. Nurse (my greedy policeman, live 1983)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
S.M. Nurse (my greedy policeman, live 1983)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer