Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SKIP&DIE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

SKIP&DIE

Periode

2009 - heden

Genre

Afro-pop, dance, electro, wereldmuziek

Online

Officiële website
Facebook

SKIP&DIE

SKIP&DIE begint als samenwerking tussen producer Jori Collignon (C-Mon & Kypski, Nobody Beats The Drum) en de Zuid-Afrikaanse zangeres en beeldend kunstenaar Catarina Aimée Dahms, ook bekend als Cata.Pirata (Shane Shu). Hun muziek is een dansbare combinatie van electro, rock en Afrobeats met teksten in het Engels, Afrikaans, Xhosa, Zulu, ...
Volledige biografie...

Bezetting

Nique Quentin   percussie
Catarina Aimée Dahms   VJ, zang
Jori Collignon   elektronica, producer
René Kuhlmann   elektronica
Daniel Rose   gitaar, saz, sitar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2012   Nobody Beats The Drum
2012   Shane Shu

Biografie SKIP&DIE

SKIP&DIE begint als samenwerking tussen producer Jori Collignon (C-Mon & Kypski, Nobody Beats The Drum) en de Zuid-Afrikaanse zangeres en beeldend kunstenaar Catarina Aimée Dahms, ook bekend als Cata.Pirata (Shane Shu). Hun muziek is een dansbare combinatie van electro, rock en Afrobeats met teksten in het Engels, Afrikaans, Xhosa, Zulu, Spaans en Portugees. Het duo doet inspiratie op tijdens een reis langs de Zuid-Afrikaanse steden Soweto, Johannesburg, Kaapstad en Guguletu en schrijft songmateriaal samen met nieuw talent dat ze onderweg tegenkomen. SKIP&DIE speelt onder meer op het EXIT Festival in Servië (juli 2010) en in de Melkweg als openingsact voor Goldfrapp (augustus 2010). Het nummer Get Your Braai On op de EP Muti Murder (2011) bevat een vocale bijdrage van rapper Emza in het Zulu. De band staat op zowel rock-, dance- als wereldmuziekfestivals en is te zien op onder anderen Dijkpop, Solar, Amsterdam Dance Event, Metropolis, Pitch, Mundial, Lowlands (2012), Sziget in Boedapest (2013) en Glastonbury in Groot-Brittannië (2014). Het debuutalbum Riots In The Jungle verschijnt in oktober 2012 bij het Belgische label Crammed Discs.

Discografie SKIP&DIE

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's SKIP&DIE

Audio/Video SKIP&DIE

Video SKIP&DIE

SKIP&DIE - "Love Jihad"
SKIP&DIE - "Love Jihad"
MUTI MURDER - Official Mu...
MUTI MURDER - Official Music Video
SKIP&DIE's Cata.Pirata ju...
SKIP&DIE's Cata.Pirata jumps into crowd @ MELKWEG AMSTERDAM
Skip & Die - Promo
Skip & Die - Promo
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
SKIP&DIE's Cata.Pirata jumps into crowd @ MELKWEG AMSTERDAM

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer