Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SANDRA REEMER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bron: Collectie Nederlands Pop Instituut, UvA Bijzondere Collecties

Periode

17-10-1950 - 06-06-2017

Genre

MOR, pop, pop/rock, songfestival, zang

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Xandra

Sandra Reemer

Barbara Alexandra Reemer (Bandoeng, 17-10-1950) treedt als twaalfjarig kindsterretje op met haar tienjarige broer Franky, die gitaar speelt. Sandra maakt een tiental singles in deze periode. In 1968 vormt Sandra Reemer met Dries Holten Sandra & Andres. Tot 1975 heeft het duo maar liefst 13 top 40-hits. In 1972 bereiken ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Overige muzikanten

Ton op 't Hof   drums
Mac Sell   gitaar
Paul Vink   toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

1953   Forrest
1962   Sandra & Andres
1966   Sandra & Andres
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Sandra Reemer

Barbara Alexandra Reemer (Bandoeng, 17-10-1950) treedt als twaalfjarig kindsterretje op met haar tienjarige broer Franky, die gitaar speelt. Sandra maakt een tiental singles in deze periode. In 1968 vormt Sandra Reemer met Dries Holten Sandra & Andres. Tot 1975 heeft het duo maar liefst 13 top 40-hits. In 1972 bereiken zij een vierde plaats op het Eurovisie Songfestival met Als Het Om De Liefde Gaat. Nog tweemaal vertegenwoordigt Sandra Nederland op het Eurovisie Songfestival, in 1976 op de solotour met The Party's Over (negende plaats) en in 1979 met de groep Xandra (twaalfde plaats). In de jaren tachtig schakelt Sandra, deels onder de hoede van haar toenmalige echtgenoot Ferdi Bolland, over naar een wat volwassener repertoire. Daarnaast is zij actief als televisiepresentatrice en als 'bekende Nederlander'. Andres zet na Sandra & Andres de succesformule nog even voort als Rosy & Andres en probeert het in 1988 nog eens als Debbie & Andres. Thans legt hij zich toe op Indisch repertoire. Frank Reemer volgde een klassieke piano-opleiding en was actief als componist.

In bezetting van

Dutch~Divas   zang
Sandra & Andres   zang
The Sweepers   zang

1958

Bron: Collectie Nederlands Pop Instituut, UvA Bijzondere Collecties Het gezin Reemer arriveert vanuit Indonesië in Nederland en vestigt zich in het Brabantse Sint Michielsgestel.

1962

Op twaalfjarige leeftijd maakt Sandra Reemer haar eerste single Al Di La. Het duo Sandra en Franky Reemer heeft dan al onder begeleiding van hun vader een groot aantal songfestivals en talentenjachten gewonnen. Onder produktionele leiding van orkestleider Frans Kerkhoff wordt een stuk of tien singles en ep'tjes opgenomen, waaronder Pappie Waarom (Love Me Tender) en Sluimer Zacht, een Nederlandse bewerking van Summertime van Gershwin. Het duo doet enkele televisie-optredens, maar Sandra en Franky gaan ook keurig naar school. "Mocht er tegen de tijd dat ik mijn studie beëindigd heb nog voldoende belangstelling voor mijn zingerij bestaan, dan word ik zangeres."

Frank Reemer

1968

Producer Hans van Hemert brengt Sandra Reemer, die inmiddels de HBS achter de rug heeft, en de veel oudere Dries Holten (Tjimati, 30-1-1942) bij elkaar als het duo Sandra & Andres. Dries Holten laat het carnavalsachtige repertoire schieten, hoewel hij in 1969 nog een hit scoort met het ondeugende Zij Is Verliefd Op Een Frikandel. Sandra & Andres maken in de periode 1968-1975 13 top 40-hits met vlotte, aanstekelijke liedjes.

Andres Hans van Hemert Sandra & Andres

1972

Met het door Hans van Hemert geschreven Als Het Om De Liefde Gaat behalen Sandra & Andres een eervolle vierde plaats op het Eurovisie Song Festival. Het is hun enige Nederlandstalige hit. Sandra & Andres werken voorts mee aan de single Auntie voor de 50-jarige BBC, met Alice Babs, Hildegard Knef, Vicky Leandros, Enrico Macias en Demis Roussos. Sandra & Andres zijn ook te horen in de studioformatie The Sweepers die een hit heeft met The Harlem Song in 1973.

The Sweepers

1974

Broer Frank Reemer brengt in de zomer onder de naam Franky een single uit: Morning/Conquer The World.

1975

Sandra en Andres gaan in november 1975 uit elkaar. Dries Holten tracht de succesformule voort te zetten met de zangeres Rosy Pereira in het vrijwel identieke Rosy & Andres. Na enkele hits in de periode 1975-1977 blijkt de formule uitgewerkt. In de jaren tachtig probeert hij het nog een keer met de zangeres Debbie, maar ook Debbie & Andres is geen succes.

Debbie & Andres Rosy & Andres Sandra & Andres

1976

De solocarrière van Sandra, nu voluit als Sandra Reemer, krijgt een impuls door de hernieuwde deelname aan het Eurovisie Song Festival. The Party Is Over van wederom Hans van Hemert behaalt slechts een negende plaats, maar is wel een top 3-hit in Nederland. Het is haar enige hit in deze periode.

1979

Bron: Collectie Nederlands Pop Instituut, UvA Bijzondere Collecties Wederom neemt Sandra (na een visuele metamorfose) deel aan het Eurovisie Song Festival, nu met de formatie Xandra, bestaande uit Ton op 't Hof (drums), Mac Sell (gitaar), Paul Vink (keyboards) en Ferdy Lancee (gitaar). Het nummer Colorado op tekst van Gerard Cox en muziek van de gebroeders Bolland bereikt slechts een twaalfde plaats. Het liedje wordt wel een top 5 hit in zes Europese landen. Xandra doet een Scandinavische tournee met vooral veel optredens in Denemarken. De muzikale samenwerking met Ferdi Bolland leidt tot een huwelijk en later een scheiding.

Bolland & Bolland Gerard Cox

1984

Sandra Reemer presenteert met succes op televisie de Show van de Maand, een programma waarin artiesten hun eigen show kunnen samenstellen. Het zingen beperkt ze tot het doen van achtergrondvocalen bij verschillende artiesten.

1985

Reemer ontmoet Joop van den Ende. Hij vraagt haar voor de presentatie van het veelbekeken televisieprogramma Sterrenslag dat in de zomer wordt uitgezonden.

1987

The Best Of My Love wordt het best verkopende album in haar carrière tot nu toe.

1988

Reemer assisteert Jos Brink in zijn show Wedden Dat. Ze wordt aan het eind van het jaar door het publiek verkozen tot de beste presentatrice, de beste zangeres en de best geklede vrouw van Nederland.

Jos Brink

1990

Reemer scoort een hitje met La Colegiala van het album She’s The One.

1991

Bij Arcade verschijnt een compilatie-album van Reemer. Voor RTL 4 presenteert ze de programma's Showmasters en De Betere Sexe (samen met Ruud Ter Weijden).

1992

Sandra Reemer met Peter-Jan Rens (bron: collectie Pop Instituut, UvA Bijzondere Collecties) Reemer presenteert voor RTL4 de Zaterdagavond Show en de Verjaardagshow.

1993

Het nieuwe album van Reemer heet Valleys Of Emotions. Succes blijft echter uit. Ze presenteert het televisieprogramma Het Beste van Vier, maar als haar contract bij RTL 4 niet wordt verlengd besluit Reemer om het even rustig aan te doen.

1994

Ter gelegenheid van een benefietconcert voor het Liliane-fonds treedt Reemer op met onder meer Anita Meyer, Ben Cramer en Oscar Harris.

Anita Meyer Ben Cramer Oscar Harris

1996

Bron: Collectie Nederlands Pop Instituut, UvA Bijzondere Collecties In april brengt Mercury een nieuw album uit van Reemer getiteld Natuurlijk. Er volgen drie singles, die wederom niets doen. Reemer is 'mediatrice' van de veertigste Nationale Boomfeestdag die wordt georganiseerd door UNICEF en Stichting Colombine. Tijdens de dag wordt geld ingezameld voorr natuurprojekten in ontwikkelingslanden. Albert West neemt speciaal voor deze gelegenheid de single Het Is Tijd op.

1999

Reemer keert terug op de buis: samen met Jan Rot presenteert ze het TV-programma De Songfestivalkenner Van De Eeuw-show.

2000

Reemer trekt met Marga Bult en Maggie MacNeal onder de naam Dutch~Divas door het land.

Dutch~Divas

2001

Reemer zingt een duet met Paul de Leeuw op zijn album Zingen Terwijl U Wacht.

Paul de Leeuw

2005

Sandra Reemer is in januari betrokken bij de opnamen van In This World, een benefietsingle voor de kinderslachtoffers van de tsunami in Azië, onder de naam Eurasia opgenomen met Nederlandse artiesten met een Indisch/Molukse achtergrond. De opbrengsten van de single gaan naar het Liliane Fonds. Sinds 1990 is de zangeres ambassadrice van dit fonds voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Haar werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het naar voren brengen van het Liliane Fonds in de media. Ze gaat meerdere malen op werkbezoek bij projecten van het fonds in onder meer Tanzania, Ghana, Peru en Kenia. In 2005 bestaat het fonds 25 jaar. Reemer viert het jubileum met een speciale eenmalige uitzending op 7 mei van het televisieprogramma Wedden Dat…? samen met Jos Brink. De uitzending levert meer dan 12.000 nieuwe donateurs op.

2006

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen, een dag voor Koninginnedag, wordt Sandra Reemer benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

2007

Vanaf januari heeft de zangeres The Agency uit Hilversum als boekingskantoor. Ze zingt veel op grote evenementen en bedrijfsfeesten, onder meer als onderdeel van de Dolf De Vries Music Train die bestaat uit vijf muzikanten en drie vocalisten en soms aangevuld met percussionist Eddie Conard. Ze treedt ook op met enkel Dolf de Vries op piano. Reemer vertrekt in april naar Jakarta op uitnodiging van het locale Oranjecomité en ze hoofdgast van de jaarlijkse activiteiten rond Koninginnedag. Voor het Lilianefonds reist de zangeres in oktober twee weken door het noorden van Thailand. Op 1 december zingt ze in Ahoy' drie ballads tijdens het optreden van latinjazz grootheid Arturo Sandoval.

Eddie Conard

2017

Sandra Reemer is te zien in het tv-programma 'Gouden Jaren: Indonesië' van Omroep Max. Met zeven oudere bekende Nederlanders (onder wie Laurens van Rooyen) bezoekt ze Indonesië om te kijken hoe het zou zijn om daar je gouden jaren door te brengen. Op 6 juni maakt haar management bekend dat de zangeres is overleden aan de gevolgen van borstkanker.

Laurens van Rooyen

Discografie Sandra Reemer

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Sandra Reemer

Audio/Video Sandra Reemer

Video Sandra Reemer

Studio Hilversum: In memo...
Studio Hilversum: In memoriam Sandra Reemer (1950-2017)
TOPPOP: Sandra Reemer - ...
TOPPOP: Sandra Reemer  - The Party Is Over
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Studio Hilversum: In memoriam Sandra Reemer (1950-2017)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer