Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SANDRA VAN NIEUWLAND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Sandra van Nieuwland in 2012

Periode

16-02-1977 - heden

Genre

pop, pop/rock, soul

Sandra van Nieuwland

Zangeres Sandra van Nieuwland is 35 jaar als ze in 2012 deelneemt aan het derde seizoen van de talentenjacht The Voice Of Holland bij RTL4. Hoewel ze de finale niet haalt betekent het wel haar doorbraak naar het grote publiek.
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

2012   Trijntje Oosterhuis

Biografie Sandra van Nieuwland

Zangeres Sandra van Nieuwland is 35 jaar als ze in 2012 deelneemt aan het derde seizoen van de talentenjacht The Voice Of Holland bij RTL4. Hoewel ze de finale niet haalt betekent het wel haar doorbraak naar het grote publiek.

In bezetting van

Apple3   zang

2001 - 2011

Van Nieuwland begint in 2001 als straatzangeres in Australië, zichzelf begeleidend op gitaar. In Nederland doet ze mee aan talentenjachten, onder meer in haar woonplaats Haarlem. Ze maakt deel uit van het popjazztrio Apple3.

2012

Sandra van Nieuwland in 2012 Tijdens de zogenaamde blinde auditie bij The Voice Of Holland krijgt ze met haar jazzy uitvoering van het nummer More van Usher een staande ovatie van alle juryleden. Van Nieuwland wordt vergeleken met zangeressen als Adele en Duffy. Eind november 2012, nog voor de finale van The Voice, schrijft de zangeres hitgeschiedenis met een plek op 1, 2 en 3 van de GfK Single Top 100, dankzij de downloads van respectievelijk de singles Beggin' (Madcon), Keep Your Head Up (Ben Howard) en More. Het is voor het eerst dat de complete Top 3 op naam staat van één Nederlandse artiest. De vierde single New Age komt in de eerste week van december direct binnen op de eerste plaats van de GfK Single Top 100. Ondanks haar hitsuccessen behaalt Sandra van Nieuwland niet genoeg publieksstemmen om de finale van The Voice Of Holland te bereiken. De zangeres neemt met Tjeerd Bomhof (Dazzled Kid) haar debuutalbum op. 24 uur nadat And More op 20 december 2012 digitaal wordt gelanceerd, staat de plaat op de eerste positie in de Itunes Album Charts.

Dazzled Kid

2013

Tijdens haar Valentijnsconcert te Paradiso in 2013 krijgt Van Nieuwland uit handen van Trijntje Oosterhuis een platina plaat voor And More. Van Nieuwland duikt opnieuw de studio met Tjeerd Bomhof voor het opnemen van haar tweede album. Het album Banging On The Doors Of Love komt eind 2013 uit. Het bevat vrijwel alleen materiaal wat geschreven is door Oosterhuis en Van Nieuwland.

2014

Sandra van Nieuwland staat op Noorderslag met een volledige band. Vanaf 25 januari t/m 26 maart toert zij langs de Nederlandse theaters. Tijdens het concert zingt de zangeres eigen materiaal en covers daarnaast vertelt zij enkele persoonlijke verhalen. In maart ontvangt zij een Edison Pop.

Discografie Sandra van Nieuwland

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Sandra van Nieuwland

Audio/Video Sandra van Nieuwland

Video Sandra van Nieuwland

Sandra van Nieuwland - Mo...
Sandra van Nieuwland - More (Official Photovideo)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Sandra van Nieuwland - More (Official Photovideo)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer